/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni ocupate, Zelenski cere revolte, iar Arestovici are o prognoză

politic

/VIDEO/ Șoimaru: „E gravă de tot această moțiune, să n-o publicați, că ne facem de râs”. Carp spune care este a opta minune a lumii

22 septembrie 2022, ora 21:42
Distribuie:

În timpul dezbaterii moțiunii de cenzură înaintată de BCS împotriva Guvernului Gavrilița, deputatul PAS, Vasile Șoimaru, a subliniat că această moțiune nu trebuie publicată niciunde, pentru că „o să ne facem de râs”. Totodată, acesta a precizat că astfel, membrii  fracțiunii BCS ajută Executivul să crească.

„Deci, ei vă ajută să creșteți și să le mulțumiți pentru asta. Ați atras atenția la un alineat din moțiunea de cenzură? Printre altele, nu știu cine a scris-o, dar e gravă de tot această moțiune, mai bine să n-o publicați nicăieri, că o să ne facem de râs”, a vociferat Șoimaru.

Acesta a citit o frază din moțiune: „La 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, avem cel mai slab Guvern care conduce țara spre prăpastie” și a comentat: „Domnilor, voi ați uitat în ce prăpastie ne-ați băgat? Voi ați avut două Guverne cu membri pe care i-ați votat ascunși”.

Un deputat din opoziție a menționat „este sesiune întrebări”, îndemnându-l pe deputatul PAS să adreseze întrebări prim-ministrei.

„Întrebarea mea e mai lungă ca la colegul dumneavoastră, de ce nu l-ați oprit?”, a replicat Vasile Șoimaru.

Ulterior, premierul i-a mulțumit lui Șoimaru „pentru cuvintele calde”.

Membrii BCS s-au arătat nemulțumiți, iar deputatul PAS, Lilian Carp, a solicitat aplicarea articolului 108 pentru ca dezbaterile să fie încheiate.

„N-ar fi trist dacă nu am trăi în a opta minune a lumii, politica moldovenească. Sunt șapte minuni ale lumii și politica moldovenească e a opta. Cei care au ținut diplomații români sub podul de la Telecentru, care au dat tocmai 1,65 lei ajutor la pensie în perioada de pandemie și în plină pace, cumpărau gaz de două ori mai scump decât era pe piață. 

Eu cred că orice debandadă își are o limită. Lumea cumva se uită și se crucește când văd că ochelarii pe care îi au băieții că văd numai înger din ceea ce face Federația Rusă în estul Ucrainei. Iar te crucești despre cum unii care au furat miliardele, te învață cum să faci economie”, a menționat Carp.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a inițiat procedura de vot și s-a trecut la runda luărilor de cuvânt.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Gavrilița, despre moțiunea de cenzură contra Guvernului: „Zero soluții pentru moldoveni, 100% propagandă, acuzații ridicole”

22 septembrie 2022, 18:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Platon, surprins din întâmplare de un jurnalist român, într-o cafenea din Londra. Cum a reacționat controversatul om de afaceri

Foto: Facebook/Vitalie Cojocari
30 septembrie 2022, ora 13:56
Distribuie:

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a fugit din țară în vara anului 2021, a fost descoperit din întâmplare, într-o cafenea din Londra, de un jurnalist de la Euronews România. Vitalie Cojocari se afla în Capitala britanică, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, când a intrat în local și a dat cu ochii de unul dintre cei mai căutați moldoveni. 

Jurnalistul a pus mâna pe telefon și l-a luat la întrebări despre motivele pentru care a plecat din Republica Moldova, de ce s-a refugiat în Marea Britanie și de ce nu a ales Moscova, în locul Londrei.

„Mă aflu în Marea Britanie pentru că în acest moment sistemul judiciar de aici îmi oferă siguranță că nu vor exista decizi arbitrare. Să vorbești despre judecată în Rusia este pur și simplu amuzant. Știm asta. În Rusia mi-ar fi dificil pentru că am o anchetă despre scoaterea capitalului, pe care mulți o numesc Laundromat”, a spus Platon. 

Controversatul afacerist s-a plâns că la Chișinău ar fi fost învinuit pe nedrept și că a fost lăsat fără averi. 

„Eu nu doar că am fost învinuit pe nedrept, eu am și suferit din cauza asta pentru că am stat în închisoare 4 ani. Mi-au fost luate averi colosale. Mie și partenerilor mei ne-au fost furate două cele mai mari bănci din Moldova, Agroindbank și Moldindconbank, împreună înseamnă 52% din sistemul bancar din țară. De la 300 la 500 de milioane. Am avut afaceri în sistemul de asigurări, aproape 50% din piața asigurărilor.”, a spus Veaceslav Platon.

Platon a mai spus că în prezent nu mai trăiește pe picior mare ca în trecut, dar că ar bani pentru o viață normală. „Nu eram un om sărac. Acum nu am cheltuieli excesive. Mi-au rămas niște bani pentru a trăi. Am bani pentru o viață normală, dar nu la calitatea pe care o aveam înainte”, a spus afaceristul.  

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului 2021. Asta, după ce a fost  declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară, în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare.

În aprilie 2022, controversatul afacerist a fost sub acuzare, în dosarul „Laundromat”. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediu Ciocana, au admis demersul procurorilor anticorupție și au dispus aplicarea arestului preventiv, în privința acestuia.

Materialul poate fi urmărit de la minut 1.41.50.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram