Război în Ucraina, ziua 123: La Kiev s-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

externe

Iohannis, despre decizia liderilor europeni privind Moldova și Ucraina. „Aduce speranță și încredere”

23 iunie 2022, ora 22:36
Distribuie:

Decizia liderilor europeni de a oferi Republicii Moldova și Ucrainei statut de țări candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană aduce speranță și încredere în viitorul european. Este declarația făcută de președintele României, Klaus Iohannis, la scurt timp după anunțarea oficială a deciziei istorice. 

„Această decizie aduce speranță și încredere în viitorul european pentru oamenii din aceste țări și reprezintă o mare responsabilitate pentru liderii lor. România este gata să continue să susțină Ucraina, Moldova și Georgia pe drumul lor european”, a menționat Iohannis.

Potrivit liderului de la București, decizia a fost luată în unanimitate. 

„O realizare istorică astăzi, când Consiliul European a acordat statutul de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova. Am ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României”, a mai spus președintele României, Klaus Iohannis. 

Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, statut de candidat pentru aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei. Georgiei, care a depus cerere de aderare la UE în același timp cu Ucraina și Moldova, i s-a acordat perspectiva europeană.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram