Război în Ucraina, ziua 123: La Kiev s-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

politic

Zelenski salută decizia liderilor UE de a oferi Ucrainei statut de candidat. „Este un moment unic”

23 iunie 2022, ora 22:14
Distribuie:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski salută decizia liderilor Uniunii Europene de a oferi Ucrainei statut de țară candidat pentru aderare la UE. Într-o postare pe Twitter, publicată la scurt timp după anunțarea deciziei Consiliului European, liderul de la Kiev a menționat că „este un moment unic și istoric”. 

„Salut decizia liderilor UE de a acorda Ucrainei statut de candidat. Este un moment unic și istoric”, a scris Volodimir Zelenski. 

Președintele ucrainean a mulțumit pentru sprijin președintelui Consiliului European, Charles Michel și șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.  

„Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană”, a adăugat Zelenski. 

Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, statut de candidat pentru aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei. Georgiei, care a depus cerere de aderare la UE în același timp cu Ucraina și Moldova, i s-a acordat perspectiva europeană și urmează să întreprindă o serie de pași complecși în parcursul său pe calea europeană. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram