Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

social

Au adus în Moldova droguri de 3 milioane de lei. Opt persoane trimise în în judecată

23 septembrie 2022, ora 10:20
Distribuie:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată opt membri ai unui grup infracțional, inclusiv trei cetățeni din Ucraina, pentru introducerea în Moldova a peste 10 kg de droguri. Pe piața neagră, narcoticele valorează circa 3 milioane de lei.

Aceștia au fost documentați din luna aprilie, sub conducerea procurorilor PCCOCS, de către angajații Direcției antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și Direcției generale urmărire penală din cadrul Poliției. Astfel, în total au fost reținute opt persoane, dintre care doi bărbați și o femeie sunt din Ucraina, ultima fiind depistată la sfârșitul lunii mai, la punctul de trecere a frontierei din Palanca, în timp ce transporta camuflat circa 1,4 kg de droguri de tip PVP (cunoscut ca „sare”). 

Ulterior, a mai fost reținută o femeie din Ucraina, în timp ce traversa hotarul Moldovei cu droguri. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat de la membrii grupului, pe lângă PVP, și marijuana, mefedronă, amfetamină, care erau comercializate pe internet.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, persoanele reținute au fost plasate în arest preventiv, iar acum dosarul penal a fost trimis în judecată.

Totodată, doi capi ai grupării – un cetățean al Moldovei și o persoană din străinătate – care ar fi dirijat activitatea grupului la distanță, au fost anunțați în căutare internațională. Potrivit legii, traficul de droguri comis în cadrul unui grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/DOC/ Autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița, prelungită pentru încă o lună

02 octombrie 2022, ora 10:15
Distribuie:

Autorizația de mediu privind gestionarea deșeurilor, eliberată pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița, a fost prelungită pentru încă o lună prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), condusă de prim-ministra Natalia Gavrilița. Conform dispoziției, emise în data de 30 septembrie, valabilitatea Autorizației de mediu se prelungește până în 31 octombrie.

Potrivit prevederilor din CSE, până în 31 octombrie va fi prelungită și valabilitatea Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru Uzina Metalurgică din Rîbnița.

Uzina va primi o autorizație de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe eliberate și o altă autorizație pentru gestionarea deșeurilor. Dispoziția stipulează că deciziile CSE sunt obligatorii și executorii.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram