Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

externe

Al treilea caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. Toți pacienții sunt din București

Foto simbol
15 iunie 2022, ora 20:59
Distribuie:

România a înregistrat al treilea caz de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani din București. Anunțul a fost făcut miercuri, 15 iunie, de către Ministerul Sănătății, scrie Libertatea.ro.

„Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie”, a transmis Ministerul Sănătății. 

Autoritățile au precizat că starea generală a pacientului este bună, dar a rămas internat. Bărbatul nu are istoric de călătorie în străinătate. 

Este al treilea caz de variola maimuței înregistrat în România. Primul caz a fost confirmat luni, 13 iunie, la un bărbat de 26 de ani, din București. A doua zi, autoritățile au anunțat cel de-al doilea caz, la un bărbat de 32 de ani, tot din București. 

Variola maimuței se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane şi oboseală. Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale. 

UE a semnat marți, 14 iunie, un acord pentru achiziționarea a 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. 

Dozele urmează să fie livrate proporțional cu populația, începând cu statele care au cea mai mare nevoie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram