/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Alertă meteo: Cod galben de pericol excepțional de incendiu în toată țara. Perioada vizată

24 iunie 2022, ora 13:45
Distribuie:

După codul galben de vânt puternic, specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de pericol excepțional de incendiu pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mai exact, în perioada 25 iunie - 1 iulie, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

În această perioadă, este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu

Totodată, trebuie restricționate lucrările ce creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Pentru astăzi, 24 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi de până la +29 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării, cerul va fi noros, iar presiunea atmosferică va fi normală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/METEO/ Cer noros pe întreg teritoriul țării. Ce temperaturi se prognozează

24 iunie 2022, 08:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram