Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

politic

Alexandru Musteața își încetează calitatea de membru al CEC: Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre

17 iunie 2022, ora 14:56
Distribuie:

Alexandru Musteața își calitatea de membru al Comisiei Electorale Centrale. Proiectul de hotărâre  a fost aprobat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de joi, 16 iunie, cu voturile a 56 de deputați.

Alexandru Musteața și-a depus cererea de demisie, după ce, săptămâna trecută, a fost numit de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

TV8 reamintește că Alexandru Musteața, consilier principal de stat pe domeniul combaterii corupției al prim-ministrei Natalia Gavrilița și membru al Comisiei Electorale Centrale, este noul șef al Serviciului de Informații și Securitate. Candidatura acestuia la șefia acestei instituții a fost aprobată cu votul a 54 de deputați, în ședința Parlamentului de joi, 2 iunie. Alexandru Musteața a fost numit în funcție pe un termen de cinci ani.

Alexandru Musteața nu a mai activat în sistemul de securitate, însă a muncit asupra aspectelor de cercetare în acest domeniu. Înainte să obțină votul deputaților, acesta a trebuit să răspundă la mai multe întrebări ale legislatorilor privind îmbunătățirea imaginii SIS și problemele de securitate națională.

„Este nevoie de o forticare a activității de cyber security. Există probleme ce țin de cadre, angajarea și menținerea acestora pe o perioadă lungă, având în vedere aspecte salariale. Planific o analiză internă a instituției pentru a vedea momentele ce pot fi îmbunătățite”, a menționat Musteața în fața deputaților.

Alexandru Musteața a mai vorbit despre corupția, despre care spune că e un pericol la adresa securității naționale, și despre finanțarea ilegală a partidelor. 

„Orice finanțare ilegală este o încălcare de lege, iar dacă vorbim de partide, e un risc sporit, pentru că implică factorul extern”, a spus noul șef de la SIS. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Cine este Alexandru Musteața, noul șef la SIS: Experiență și declarații de avere

02 iunie 2022, 15:06

Noul șef de la SIS deține și cetățenia unui alt stat. „La fel cum au alți circa un milion de cetățeni ai R. Moldova”

02 iunie 2022, 16:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram