Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

externe

Amiral britanic: „Rusia nu va prelua niciodată controlul asupra Ucrainei. A pierdut deja din punct de vedere strategic”

17 iunie 2022, ora 10:40
Distribuie:

Rusia a „pierdut deja din punct de vedere strategic” războiul din Ucraina și că acum este o „putere mai diminuată”, afirmă șeful forțelor armate britanice, potrivit The Guardian. Amiralul Sir Tony Radakin a declarat că Rusia a suferit pierderi grele, a rămas fără trupe și rachete avansate și nu va putea niciodată să preia controlul asupra întregii Ucraine, notează Digi24.

„Aceasta este o greșeală îngrozitoare a Rusiei. Rusia nu va prelua niciodată controlul asupra Ucrainei”, a declarat Tony Radakin pentru PA Media într-un interviu publicat vineri.

Șeful Apărării britanice a afirmat că președintele rus Vladimir Putin a pierdut 25% din puterea armatei sale pentru câștiguri „minuscule” și că Rusia va deveni o „putere mai diminuată”, în timp ce va întări NATO.

„Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternică, Finlanda și Suedia caută să se alăture”, a spus el.

„Mașinăria rusă macină și câștigă câțiva – doi, trei, cinci – kilometri în fiecare zi. Iar Rusia are vulnerabilități pentru că rămâne fără oameni, rămâne fără rachete hi-tech.

Președintele Putin a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a câștiga o suprafață infimă de teritoriu și 50.000 de oameni fie morți, fie răniți. Rusia eșuează”, a declarat Radakin.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram