/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

economic

ANTA anunță noile condiții de tranzitare a Turkmenistanului de către operatorii internaționali de mărfuri

Foto simbol
10 iunie 2022, ora 16:55
Distribuie:

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță care sunt noile condiții de tranzitare a teritoriului Turkmenistanului de către operatorii internaționali de mărfuri. Așadar, tranzitul pe teritoriul Turkmenistanului se va efectua doar în timpul zilei, începând cu ora 08:00. De asemenea, sunt necesare o serie de acte pentru ca șoferii să fie scutiți de caractină.

Astfel, la intrare, în punctele de trecere a frontierei de stat a Turkmenistanului, operatorii de transport străini sunt obligați:

-   să prezinte toate documentele necesare la înregistrarea procedurii de tranzit pentru efectuarea prelucrării sanitare speciale;

-   să efectueze prelucrarea sanitară a unităților de transport;

-   să efectueze testul rapid COVID-19 și în baza rezultatelor, șoferului i se va elibera un document medical corespunzător, care va permite tranzitarea teritoriului. În cazul unui rezultat pozitiv al testului, șoferului i se va oferi posibilitatea de a se trata sau de a se întoarce înapoi;

-   să dețină și să prezinte organelor competente ale Turkmenistanului următoarele documente:

·       Certificatul de vaccinare COVID-19 cu termenul nu mai puțin de 42 zile de la ultima administrare a vaccinului;

·        Documentul oficial care confirmă prezența anticorpilor COVID-19;

·        Rezultatul negativ al unui test COVID-19, efectuat nu mai mult de 72 de ore de la data eliberării acestuia.

În același timp, unitățile de transport vor fi însoțite de o coloană specială a poliției rutiere, urmând un traseu prestabilit care este indicat în hărțile rutiere speciale.

În timpul escortei, șoferilor li se interzice să staționeze și să părăsească unitatea de transport, fără permisiunea însoțitorilor. Pe traseul prestabilit sunt amenajate parcări speciale pentru odihnă,  lucrări de reparație, alimentarea vehiculelor cu combustibil, procurarea produselor alimentare, etc. De asemenea, se interzice plecarea nemotivată a șoferilor din aceste parcări.

Totodată, șoferii străini nu vor avea voie să intre în contact cu populația locală.

Începând cu data de 1 iunie 2022, vehiculele străine au voie să tranziteze teritoriul Turkmenistanului pe traseul punctelor de trecere a frontierei Sarakhs din Iran – Sarakhs din Turkmenistan, Farap din Turkmenistan – Alat, Uzbekistan și Sarakhs, Turkmenistan – Sarakhs, Iran.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram