Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

externe

Avertismentul unui fost comandant NATO: Nu va fi niciodată pace în Europa cât timp va exista Putin

24 iunie 2022, ora 14:10
Distribuie:

Generalul Richard Shirreff, fost comandant NATO, avertizează că „nu va fi niciodată pace în Europa”, atât timp cât la conducere va rămâne Vladimir Putin, scrie b1tv.ro. Astfel, ofițerul englez face apel la „reînarmarea masivă” a Marii Britanii și a altor țări occidentale după atacul armatei ruse în Ucraina.

Fostul comandant adjunct al NATO din timpul când armata rusă a atacat Crimeea în anul 2014, a declarat  la Chalke Valley History Festival, că statele occidentale trebuie să facă eforturi pentru „înfrângerea Putinismului”. 

Astfel, este nevoie de așa-zisa  „reînarmare masivă” pentru a combate „autocratul pătat de sânge”, a precizat generalul. Acesta a făcut comparație între situația din prezent din Ucraina și Europa, cu lunile premergătoare ale celui de-al Doilea Război Mondial, subliniind  faptul că Occidentul trebuie să lupte pentru „înfrângerea regimului lui Putin”.

„Nu va fi niciodată pace în Europa, cât timp Putin este la Kremlin sau cât timp regimul lui Putin este la Kremlin. Ne-am întors acum, acolo unde erau mulți dintre părinții noștri, tatăl meu, mama mea în 1938”, a adăugat generalul.

Ce a declarat fostul comandant NATO despre Vladimir Putin

„Ne confruntăm cu un autocrat de la Kremlin pătat cu sânge, care a dus politica de fier și sângele înapoi în Europa, a provocat suferințe de nedescris unui vecin pașnic democratic pentru a-și satisface scopurile politice”, a declarat fostul comandant NATO.

De asemenea, Sir Richard Shirreff a precizat că atacul Rusiei din Crimeea, în 2014, despre care a spus că „a căzut ca o prună coaptă în mâinile lui Putin”, trebuia să ducă la „trezirea strategică” de care aveau nevoie națiunile occidentale în ceea ce privește acțiunile  lui Vladimir Putin, conform sursei citate.

Generalul Sir Richard Shirreff este de părere  că „dacă îi vom ajuta pe ucraineni să lupte cu inteligență, atunci sunt absolut sigur că ei, în timp, îi vor împinge pe ruși înapoi la linia de dinainte de 24 februarie, din Donbas”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram