Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

politic

BCS a cerut audierea conducerii ANRE în Parlament: Propunerea nu a fost susținută de deputații PAS

Elena Botnarenco. Foto: captură ecran
16 iunie 2022, ora 10:22
Distribuie:

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au solicitat ca, conducerea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), să vină joi, 16 iunie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele controalelor pe care le-au făcut inspectorii la mai multe companii petroliere, pentru a stabili cauza lipsei unor tipuri de carburanți, în special lipsa motorinei.

Includerea pe ordinea de zi a acestei audieri a fost solicitată de deputata BCS, Elena Botnorenco. Acesta a declarat că solicită audierea conducerii în contextul în care se apropie începerea perioadei de recoltare a cerealelor.

„În ultimul timp la unele stații alimentare cu combustibili lipseau unele tipuri de carburanți. Cunoaștem că ANRE a efectuat controale inopinate la aceste stații. În contextul începerii perioadei de recoltare a cerealelor, solicităm completarea ordinii de zi cu următorul subiect: Audierea conducerii ANRE cu privire la rezultatul controalelor inopinate, în special în ceea ce privește motorina”, a declarat Elena Botnarenco.

Subiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi, deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

TV8.md reamintește că joi, 9 iunie, inspectorii ANRE au inițiat controale inopinate la mai multe companii petroliere, pentru a stabili cauza lipsei unor tipuri de carburanți la anumite stații de alimentare, în special, motorină. 

Respectiv, ANRE urmează să contrapună informațiile obținute de la stațiile de alimentare cu datele privind stocurile de la depozitele companiilor petroliere, pentru a identifica motivele reale care au dus la oprirea comercializării și a da o apreciere prin prisma legislației în vigoare a acțiunilor acestora.

Prin urmare, datele obținute sunt ulterior transmise instituțiilor responsabile pentru identificarea celor mai rapide și eficiente măsuri în vederea fluidizării traficului de produse petroliere, astfel încât balanța zilnică să permită creșterea stocurilor la depozitele importatorilor.  

TV8.md reamintește că miercuri, 8 iunie, mai mulți cetățeni din raioanele Republicii Moldova au declarat pentru echipa TV8 că la mai multe stații PECO nu sunt stocuri de motorină, în timp ce ANRE a negat acest lucru.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Record după record și misterul dispariției motorinei din unele benzinării: ANRE neagă lipsa

08 iunie 2022, 17:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram