Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

externe

/FOTO/ Blesteme către Putin: Păpuși din paie cu fața liderului de la Kremlin, bătute în cuie pe „copacii sacri” din Tokyo

10 iunie 2022, ora 18:00
Distribuie:

Păpușile de paie care poartă chipul președintelui rus Vladimir Putin și bilețelele care cer „exterminarea” acestuia au declanșat o anchetă a poliției din orașul japonez Chiba, la est de Tokyo, scrie Libertatea.

Păpușile „wara ningyō”, traduse în „păpuși de paie”, au fost folosite în istoria Japoniei pentru a ține răul la distanță. Ele au fost, de asemenea, folosite ca parte a ritualurilor supranaturale, păpușile reprezentând subiectul blestemului. 

De la mijlocul lunii mai, păpușile de paie au fost găsite în cel puțin zece sanctuare șintoiste din prefectura japoneză, aproape de orașul Matsudo. 

O păpușă de paie a fost găsită la Altarul Mikazuki din Matsudo, bătută în cuie pe un copac sacru, cu două cuie lungi care trec prin zonele reprezentând pieptul și capul păpușii. Acesta erau însoțite de un bilet pe care scria: „Vladimir Putin, născut la 7 octombrie 1952. Rugați-vă pentru exterminarea lui”.

Publicațiile locale susțin că păpușile par să exprime revolta împotriva lui Putin, pe fondul războiului din Ucraina. Deși criticile cu privire la conflictul în curs din Ucraina sunt larg răspândite în Japonia, localnicii au criticat actul de a fixa păpușile de copacii sacrii din zona altarelor șintoiste. 

„Vreau ca arborii sacri să fie tratați cu respect”, a declarat un locuitor local pentru cotidianul japonez The Mainichi. 

„Sanctuarele nu sunt un loc pentru a blestema oamenii”, a spus un alt localnic. Poliția crede că toate păpușile ar fi putut fi făcute de o singură persoană, deoarece formele lor sunt similare.

Autoritățile au spus că imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Altarului Mikazuki din Matsudo au arătat un bărbat care intra în altar după-amiaza cu ceea ce părea a fi o păpușă de paie în geantă. El părea să se îndrepte în direcția unui copac sacru după închinare, a relatat Yahoo Japan.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram