Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

economic

/VIDEO/ Călătoria cu trenul ar putea să ne coste mai mult. Șeful CFM: „Posibil vom veni cu unele ajustări”

14 iunie 2022, ora 20:22
Distribuie:

Șeful întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Oleg Tofilat, susține că, probabil, în timpul apropiat și întreprinderea pe care o conduce ar putea veni cu unele modificări la prețul biletelor pentru o călătorie cu trenul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” cu Dorin Galben, la TV8. 

„Posibil că noi vom veni cu unele ajustări, dar nu va fi ceva spectaculos pentru că la moment suntem la creșterea numărului populației și a cetățenilor care călătoresc cu trenul. La moment, prețurile se stabilesc în funcție de anumite costuri și se aprobă de către minister. Asta este o formulă foarte învechită care nu se va mai regăsi atunci când intră în vigoare noul cod feroviar”, a declarat șeful CFM.

Totodată, acesta a precizat cum este stabilit prețul unui bilet pentru o călătorie cu transportul feroviar.

„Dacă este vorba de servicii de transport, vă pot spune un secret, prețurile se formează nu în funcție de costuri, dar prețul la tren sau avion se formează în funcție de cât este gata să plătească consumatorul pe termen lung. Dacă consumatorul poate plăti mai mult, cursa va exista mai mult, dacă consumatorul  nu are posibilitatea, atunci cursele dispar”, a precizat Oleg Tofilat.

Totodată, acesta a declarat că în prezent instituția pe care o conduce își concentrează eforturile pentru a crește numărul cetățenilor care aleg să călătorească cu transportul feroviar.

„Modificarea biletelor este un proces anevoios, iar efectul este minim pentru noi, pentru că noi nu umblăm acolo unde contează foarte puțin pentru Calea Ferată. Este prioritar să creștem numărul călătorilor”, a conchis acesta.

TV8.md precizează că de la începutul războiului, Calea Ferată a Moldovei a organizat mai multe curse pentru a asigura transportarea refugiaților din Ucraina. Una dintre aceste a fost cursa de tren Chișinău – Iași. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Oleg Tofilat explică din ce bani CFM a achitat restanțele salariale: Ce datorii are întreprinderea și ce riscuri există

14 iunie 2022, 22:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram