Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

Ce evenimente au loc duminică în centrul Capitalei: Ora la care va fi suspendat traficul și recomandările IGP

18 iunie 2022, ora 19:45
Distribuie:

Ziua de duminică, 19 iunie, este marcată de trei evenimente care vor avea loc în Capitală. Este vorba despre Marșul LBGT, protestul organizat de membrii și simpatizanții partidului ȘOR, iar spre seară va avea loc un concert în Piața Marii Adunări Naționale.

Primul eveniment este Marșul LGBT. Potrivit Centrului GENDERDOC-M, Marșul Pride 2022, va începe la ora 12:00, de la intersecția străzilor București și Ismail.

După-amiază, Partidul ȘOR anunță că va organiza un protest în Piața Marii Adună Naționale din Chișinău. Într-un comunicat remis de fracțiune, este specificat că „zeci de oameni vor protesta față de scumpiri, sărăcie și dezmățul pe care le-a adus actuala guvernare”. 

Spre seară, urmează să aibă loc concertul care a stârnit controverse în spațiul public. Acesta este planificat de un apropiat al lui Veaceslav Platon, iar pe scenă vor urca artiști cu nume sonore din Rusia.

În acest context, Poliția Capitalei informează că duminică bd. Ștefan cel Mare și Sfânt va fi accesibil pentru circulație, cel puțin până la ora 14:30, însă începând cu ora 22:00 până la ora 23:59 va fi suspendată circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și A. Pușkin.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a venit cu un apel către cetățenii pe care îi îndeamnă să evite conflictele și altercațiile, iar la apariția unei situații de risc apeleze 112 sau să se adreseze la cel mai apropiat polițist.

Totodată, Cernăuțeanu a îndemnat cetățenii să evite mesajele de instigare la ură și să aibă grijă de bunurile personale. Conducătorilor auto le-a recomandat să evite traseele principale unde se vor desfășura manifestațiile și întrunirile care urmează să aibă loc.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram