Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

Cel mai important opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, transferat într-o locaţie necunoscută

14 iunie 2022, ora 18:35
Distribuie:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din colonia penitenciară în care se afla, într-o locație necunoscută, a declarat marţi, 14 iunie, un colaborator apropiat, relatează Agerpres. Navalnîi, cel mai important lider al opoziţiei din Rusia din ultimul deceniu, a fost încarcerat pentru doi ani şi jumătate pe motiv că ar fi încălcat termenii eliberării condiţionate în februarie 2021 după ce s-a întors din Germania, unde s-a restabilit în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic despre care susţine că a fost comandată de Kremlin.

"Unde se află acum Aleksei şi în ce colonie este transportat nu ştim", a declarat Leonid Volkov, colaborator apropiat al lui Navalnîi, într-o postare de Telegram.

Pe 24 martie, Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru fraudă şi sfidarea unui tribunal. Liderul opoziţiei susţine că acuzaţiile împotriva lui sunt fabricate şi menite să împiedice realizarea ambiţiilor sale politice.

Judecătorul a ordonat ca Navalnîi, care a caracterizat campania militară a Rusiei din Ucraina drept "prostească", să fie transferat într-o închisoare de maximă securitate, unde drepturile la vizitare şi de corespondenţă vor fi reduse.

Navalnîi şi-a executat până acum sentinţa la Colonia corecţională nr. 2, o colonie penitenciară de la Pokrov, aflată la 119 km est de Moscova.

Reţeaua politică a lui Navalnîi a fost în mare parte destructurată de la încarcerarea sa, fiind clasificată drept organizaţie "extremistă". Colaboratorii de prim-rang şi organizatorii au fost fie încarceraţi, fie forţaţi să părăsească ţara.

Navalnîi a declarat în urmă cu două săptămâni că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal pentru crearea unei organizaţii extremiste şi incitare la ură împotriva autorităţilor, infracţiuni care pot atrage o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram