Război în Ucraina, ziua 471: Lupte grele, risc atomic, alerta lui Prigojin și evacuare cu explozii! Zelenski: Putin e un dezastru

Centrul de Oncologie Medpark: Care este prețul răsăritului de soare din fiecare dimineață (P)

23 iunie 2022, ora 13:50

Viață

De mai bine de 20 de ani Olga Macarova lucra într-o companie de telecomunicații. Era omul potrivit la locul potrivit: își adora jobul de specialist logistică și se simțea foarte bine în această poziție. Eforturile anilor munciți i-au fost răsplătite – creștea profesional împreună cu echipa, iar mulți dintre colegii de muncă îi deveniseră prieteni apropiați. Era sigură că un angajat se simte bine atunci când la job este apreciat, se dezvoltă profesional și beneficiază de oportunități de creștere. Acasă era așteptată întotdeauna de soțul, fiul și fiica sa – cei mai dragi și cei mai scumpi. Alături de copii descoperea zi de zi lumea, oferindu-le educație și experiențe care să-i ajute să aibă încredere în propriile forțe, să privească viața cu entuziasm și să fie buni cu oamenii din jur. Olga Macarova era o femeie fericită și împlinită. Luna noiembrie a anului 2020 avea să schimbe lucrurile.

Cancer

Totul a început de la o senzație ciudată, pe care nu o mai avusese până atunci – a simțit că pielea sânului parcă se îngroșase. Apoi a observat că și mărimea glandei mamare s-a schimbat. Aceste modificări au dus-o la medic, pentru analize și investigații de sănătate. Diagnosticul nu a întârziat: cancer mamar.

„Partea cea mai complicată a fost acceptarea diagnosticului. Nu mai puteam dormi, gândul că sunt bolnavă îmi făcea nopțile albe, mă ajutau doar pastilele. Susținerea grandioasă a mamei, familiei, prietenilor și colegilor de muncă au fost ancora mea. Tot ei m-au făcut să înțeleg că această maladie are tratament și la recomandarea unei rude am apelat la Medpark.”

Când colegii de muncă și prietenii Olgăi au aflat că este bolnavă, au inițiat o campanie de strângere de fonduri. În doar câteva zile, suma necesară pentru tratament și operație a fost adunată. Au urmat 16 ședințe de chimioterapie, iar în vara anului 2021 Olga a fost operată cu succes la Spitalul Internațional Medpark.

În perioada tratamentului, alături de alte femei, Olga a participat la terapia de grup condusă de psiho-oncologul Tatiana Mendes. Datorită ședințelor terapeutice, a reușit să depășească barierele emoționale cauzate de boală.

Tatiana Mendes, psiho-oncolog: „Olga Macarova a făcut aici toate tratamentele oncologice. Când a fost stabilit diagnosticul, era foarte îngrijorată, avea insomnie, iar starea ei emoțională era la pământ. Devenind membră a terapiei de grup pentru femeile diagnosticate cu cancer, a învățat să facă față stărilor de anxietate și tulburărilor emoționale. În astfel de perioade, pe lângă starea fizică a pacientului, contează foarte mult cum gândește acesta. Dacă își formează ideile într-o manieră funcțională, atunci rezistă mai ușor la chimioterapie, are spirit de luptă și este conștient de drumul pe care îl are de parcurs. Olga nu și-a adaptat viața la diagnostic, dar diagnosticul – la viață, un lucru admirabil și plin de curaj.”

Cancer Viață

După această experiență transformatoare, Olga a revenit cu dor la job în compania care i-a devenit a doua casă. În restul timpului savurează fiecare moment al vieții împreună cu soțul și cei doi copii ai săi. Repetă deseori că susținerea familiei, a prietenilor, a colegilor de muncă și chiar a oamenilor străini a fost sursa ei de putere. Știe că atitudinea pozitivă și încrederea în medicina viitorului i-au dat curajul să urmeze tratamentul până la capăt și își păstrează în continuare optimismul în orice ar face.

„M-am convins că în 2022, datorită inovațiilor, medicilor calificați și susținerii familiei, rudelor și a prietenilor, chiar și un diagnostic complicat precum este cancerul are tratament. A fost greu, foarte greu, dar a meritat, pentru că acum știu: să poți urmări răsăritul de soare în fiecare dimineață și să vezi cu ochii tăi că începe o nouă zi, în care orice este posibil – asta nu are preț.”

Sfatul Olgăi pentru toate femeile este să aibă încredere în medici și să fie optimiste, pentru că acceptarea, atitudinea pozitivă și curajul sunt elementele care contează în această bătălie.

Centrul de Oncologie Medpark – Țintim Cancerul Împreună

www.medpark.md | (+373) 22 40 00 40

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Fericire fără margini în familia Cebotari: Bloggerița Katy Black este însărcinată pentru a patra oară. Cum a dat vestea cea mare
/VIDEO/ Fericire fără margini în familia Cebotari: Bloggerița Katy Black este însărcinată pentru a patra oară. Cum a dat vestea cea mare
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
/VIDEO/ Spînu îl dă în judecată pe Usatîi: „Nu am ce discuta cu dvs., spuneți minciuni!”. Ce a declanșat „războiul”
/VIDEO/ Spînu îl dă în judecată pe Usatîi: „Nu am ce discuta cu dvs., spuneți minciuni!”. Ce a declanșat „războiul”
/VIDEO/ Versuri eminesciene și influențe de muzică electronică: Cum sună noua colaborare a Irinei Rimes cu un artist român
/VIDEO/ Versuri eminesciene și influențe de muzică electronică: Cum sună noua colaborare a Irinei Rimes cu un artist român
Război în Ucraina, ziua 470: Efect de bombă atomică, ziua Z și vizita lui Zelenski la Herson. WP: Kievul a început contraofensiva
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 470: Efect de bombă atomică, ziua Z și vizita lui Zelenski la Herson. WP: Kievul a început contraofensiva

/FOTO/ Victoriabank și Proiectul Tehnologiile Viitorului au încheiat un acord pentru a dinamiza procesul de digitalizare a IMM-urilor /P/

08 iunie 2023, ora 11:19

Susținerea antreprenorilor locali, a IMM-urilor, a fost și rămâne a fi o prioritate pentru Victoriabank, acest segment de afaceri fiind pilonul dezvoltării economice a Republicii Moldova, iar digitalizarea sa – o necesitate imperioasă în vederea racordării la procesul global de  digitalizare. În acest context, la 6 iunie 2023, Victoriabank a semnat Acordul de Parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. 

Acordul consolidează eforturile comune pentru a crea noi oportunități de dezvoltare a ecosistemului local în vederea digitalizării companiilor din segmentul IMM, ceea ce va conduce la crearea unui mediu de afaceri conectat, dinamic și modern. De asemenea, Acordul prevede co-crearea produselor și serviciilor financiare dedicate afacerilor locale, precum și lansarea unui hub virtual pentru susținerea sectorului IMM.

Victoriabank este mereu extrem de atașată intereselor și preocupărilor întreprinderilor din sectorul IMM și despre acest fapt vorbesc o serie de activități, promoții și parteneriate dezvoltate de noi, care au avut un impact puternic asupra modului în care se întâmplă relațiile cu clienții în cadrul acestui segment economic de importanță majoră în economia țării noastre. Acordul de parteneriat încheiat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului ne onorează și este în total consens cu strategia noastră prioritată de a sprijini mediul de afaceri local, în special, de a digitaliza continuu sectorul produselor și serviciilor bancare destinate IMM-urilor. Mai ales, că interesul pentru absolut toate aceste servicii și produse în rândul antreprenorilor crește progresiv. 

Tehnologiile moderne adaptate eficient la necesitățile antreprenorilor prin spiritul inovativ al angajaților noștri sporesc constant randamentul integrării afacerilor în sfera digitală, iar faptul că vom co-crea produse și servicii financiare împreună cu consultanții Proiectului Tehnologiile Viitorului va deschide oportunități noi indiscutabile în domeniul tehnologizării și conectării exemplare între actorii proceselor economice din țară în sectorul IMM” – spune Vasile Donica, Vicepreședinte Victoriabank. 

Prin lansarea parteneriatului cu Victoriabank ne propunem să susținem digitalizarea cât mai multor afaceri locale în funcție de nevoile individuale ale fiecărei companii, precum și să amplificăm creșterea sustenabilă a companiilor cu potențial de export prin facilitarea accesării surselor alternative de finanțare. Pe lângă implementarea produselor create în comun, ne vom focusa și pe informarea antreprenorilor privind ultimele tendințe în materie de tranziție la modele contemporane de business” – declară Doina Nistor, Directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova.

Despre Victoriabank

Susținerea IMM este una din prioritățile băncii, acestea fiind pilonul de dezvoltare a unei economii durabile. Astfel, doar în 2022, creditele acordate de Victoriabank IMM au crescut cu aproape 157%, numărul total de clienți beneficiari – cu circa 120%, iar al clienților din domeniul agricol – cu 155%. Mai mult decât atât, Victoriabank a lansat mai multe produse inovative pentru IMM. Din momentul lansării pachetelor de Cont Curent Nelimitat destinat întreprinderilor individuale și gospodăriilor țărănești, peste 4500 de clienți au beneficiat de acestea, iar de Contul Primul An Gratuit, destinat companiilor la început de cale, au beneficiat deja circa 5000 de clienți. 

De asemenea, la Victoriabank circa  95% din operațiuni se pot face electronic: 24/24 pot fi emise online ordine de plată (plățile intrabancare), online poate fi actualizat Chestionarul Clientului (KYC) de către persoanele juridice, iar în VB24 pot fi deschise conturi curente, conturi de depozit și pot fi vizualizate creditele.  

Victoriabank a lansat și inițiative sociale pentru susținerea antreprenorilor din Moldova:  Cumpără de lângă Tine, recomandând afaceri mici, locale și Eu Sunt IMM, prezentând săptămânal câte trei antreprenori aflați în spatele brandurilor autohtone îndrăgite.

Despre Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 52,8 mln. USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026),  promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru Republica Moldova - tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media - pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
/VIDEO/ Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram