Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Comisia „Pre-Vetting” va evalua minuțios fiecare candidat: La prima etapă vor completa chestionarul și vor fi audiați

16 iunie 2022, ora 14:03
Distribuie:

Comisia „Pre-Vetting” va evalua minuțios fiecare candidat în parte pentru funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor – Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor. Aceștia vor evalua atât candidații în parte, cât și membrii familiei sau persoanele apropiate. Candidații vor trebui să treacă mai multe etape. La prima vor completa un chestionar de etică și declarația de avere și interese personale, după care fiecare candidat va fi invitat la o audiere publică. Acestea ar urma să înceapă în luna august. Membrii Comisiei, din care fac parte trei experți internaționali, spun că vor începe cu Consiliul Superior al Magistraturii, așa încât în septembrie acesta să aibă o altă componență.

Herman Von Hebel, președintele comisiei „Pre-Vetting” a precizat că formularul a fost elaborat destul de detaliat, iar fiecare candidat va avea la dispoziție șapte zile pentru a-l completa.

„Am elaborat un formular de declarare al bunurilor și intereselor destul de detaliat, pe care fiecare candidat va trebui să-l completeze timp de 7 de zile. Cu vreo două săptămâni în urmă le-am oferit o versiune preliminară a formularului de declarație ca să înțeleagă ce îi așteaptă, dar de asemenea, ca să privim comentarii dacă există careva neclarități”, a declarat Von Hebel.

Totodată, Tatiana Răducanu, membră a comisiei, a precizat că vor fi colectate probe din toate sursele disponibile: autorități, bănci, societatea civilă.

„Noi colectăm probe din toate sursele disponibile. Până acum am mers pe calea că urmează să fie declarate proprietățile, dar noi vom merge un pic mai larg: Stilul de viață a judecătorului și procurorului, cheltuielile pentru vacanțe, întreținere, cheltuieli pe care fiecare trebuie să le justifice”, a menționat Răducanu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram