/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

externe

Conexiunea dintre centrala nucleară din Zaporojie şi AIEA a fost restabilită

13 iunie 2022, ora 09:03
Distribuie:

Conexiunea dintre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie (sud-est), aflată sub control rusesc de la începutul lunii martie, şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a fost restabilită, au anunţat autorităţile de la Kiev şi AIEA, relatează Agerpres.

Legătura fusese pierdută în 30 mai, ''când ruşii au întrerupt operatorul ucrainean de telefonie mobilă Vodafone la Energodar'', oraşul unde se află centrala, ''cu care AIEA are un contract de transmisie de date'', a indicat operatorul ucrainean Energoatom, într-un comunicat publicat sâmbătă seara pe Telegram.

''Datorită eforturilor comune ale Energoatom şi Vodafone, vineri, 10 iunie, conexiunea dintre serverele de monitorizare a materialelor nucleare ale site-ului şi AIEA a fost restabilită'', a adăugat Energoatom.

AIEA a confirmat duminică seara, într-un comunicat postat pe Twitter, că ''transferul de date'' a fost restabilit ''azi după o întrerupere tehnică de aproape două săptămâni''.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram