Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

Crește îngrijorarea din cauza crizei cerealelor: Sute de mii de tone de grâne, blocate în Ucraina de ruși

13 iunie 2022, ora 08:45
Distribuie:

Sute de mii de tone de grâne sunt blocate în Ucraina de ruși. Totuși, țara a reușit să stabilească două rute prin Polonia şi România pentru a exporta şi a preveni o criză alimentară globală, însă blocajele au încetinit lanţul de aprovizionare, notează Digi24.

Dmitro Senik ministrul adjunct de Externe al Ucrainei: "Portul din Odesa este sub controlul Ucrainei, dar nu este operabil acum. Folosim rute alternative cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri, România, Polonia și statele baltice. Am găsit două rute care ne ajută să exportăm produse agricole".

Joe Biden, președintele SUA: "Colaborăm strâns cu partenerii europeni pentru a scoate 20 de milioane de tone de cereale blocate în silozurile din Ucraina. Ucraina și Rusia, doi exportatori majori de grâu și porumb, au 20 de milioane de tone în silozurile lor chiar acum. Încercăm să le scoatem și rușii blochează exportul, nu le lasă pe Marea Neagră și încercăm să găsim o cale de a le scoate, de a le duce în jurul lumii. Asta va duce la scăderea prețurilor".

Ucraina îi acuză pe ruși nu doar că fură cereale, ci și că lansează atacuri asupra silozurilor pentru a distruge rezervele.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram