Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/FOTO/ „Cu astfel de eroi, nu putem fi învinși!”. Un veteran ucrainean luptă pe front, deși a rămas fără picioare

24 iunie 2022, ora 12:29
Distribuie:

La 55 de ani, fără picioare, pe care și le-a pierdut într-un accident de muncă în Rusia, ucraineanul Vasil Ștefko din Kușniția, un sat din regiunea Transcarpatia, s-a angajat pe front pentru a-și apăra țara. Povestea emoționantă a fost prezentată, într-o postare pe Twitter, de Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, relatează Libertatea.

Când Rusia a invadat Ucraina, pur și simplu, nu a putut sta locului. „N-am dormit două zile când am văzut ce se întâmplă”, spune Vasil.  Și-a împachetat câteva lucruri și s-a dus să se înroleze îm Brigada 128. 

„Am mințit la înrolare, le-am spus doar de o proteză!” 

„Mărturisesc acum că am mințit, spunând că am o singură proteză”, a recunoscut Ștefko. 

Dar era sigur că e de folos. Conduce, a fost în armată și știe să tragă bine. „Oamenii care nu văd protezele mele, habar nu au că eu nu am picioare”, afirmă sergentul.

Pe urmele tatălui 

Tatăl lui Vasil a luptat și el în prima linie, în al Doilea Război Mondial: „Avea 15 ani, dar a zis că are 18 ani și a plecat pe front”. 

Soția și fiica lui de 11 ani îl așteaptă acasă. „Sunt îngrijorați, dar sunt mândri că apăr țara”, menționează soldatul.

El are un mesaj pentru tinerii care fug de mobilizarea generală: „Au uitat sau se fac că nu știu că protejarea țării nu este o dorință sau un drept, ci o datorie constituțională”. 

„O țară care este protejată de eroi precum Vasil nu poate fi învinsă”, a notat Statul Major ucrainean.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram