Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

CV-ul și averea lui Vladislav Guțan, noul adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Chișinău, sediul Buiucani

Foto: Captură ecran
17 iunie 2022, ora 17:11
Distribuie:

Procurorul Vladislav Guțan a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului Buiucani. O hotârâre în acest sens a fost aprobată vineri, 17 iunie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„CSP a hotărât al desemna învingător al concursului anunțat prin hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru suplinirea funcției vacante de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului Buiucani, pe Vladislav Guțan”, a declarat Angela Motuzoc.

Prin urmare, procurorul general interimar Dumitru Robu urmează să aprobe numirea în funcție a procurorului Vladislav Guțan pe un termen de cinci ani.

Potrivit magistrat.md, Vladislav Guțan activează în calitate de procuror din anul 2010, când pe 23 decembrie CSP a propus procurorului General numirea procurorului Vladislav Guțan în funcția de procuror, șef adjunct al secției control a urmăririi penale din cadrul Direcției control a urmăririi penale și asistență metodică. 

În anul 2012 acesta a fost numit în funcția de procuror, șef-adjunct secţie în cadrul Procuraturii Generale, iar în 2014 a fost în funcția de procuror, adjunct-interimar al procurorului sectorului Buiucani, mun. Chișinău.

Din august 2016, acesta a activat în funcția de procuror, șef-interimar al Secției asistență juridică internațională din cadrul Procuraturii Generale.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, pentru anul 2021, Guțan a obținut de la Procuratura Generală un venit de peste 370 de mii de lei, iar de la „OTP Bank” peste 170 de mii de lei. 

Totodată, Vladislav Guțan a ridicat în anul 2021 un salariu de 5300 de lei în urma activității Institutului Național al Justiției. 

Tot în declarația de avere sunt indicate trei apartamente: unul de 106,6 metri pătrați obținut în 2016 printr-un contract de donație care se estimează la peste 680 de mii de lei, unul de 34,5 metri pătrați – cumpărat în anul 2002, indicat la valoarea de peste 170 de mii de lei, iar cel de-al treilea apartament obținut în 2017.

Vladislav Guțan a indicat în declarația sa de avere din anul 2021 că deține în proprietate și un automobil de model Toyota Camry, anul de fabricație 2018 estima la  250 de mii de lei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram