Război în Ucraina, ziua 123: Kievul, atacat! S-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

social

/VIDEO/ De la muncă, în comă la spital. Un bărbat a inhalat gaz, în timp ce muncea într-o gură de canalizare

23 iunie 2022, ora 20:09
Distribuie:

Accident grav, la locul de muncă. Un bărbat a ajuns în comă la spital, după ce a inhalat gaz, în timp ce lucra într-o gură de canalizare. Potrivit martorilor, atunci când a fost auzit de trecători, acesta nu mai avea forțe să iasă la suprafață, iar până la sosirea ambulanței, și-ar fi pierdut cunoștința. La rândul lor, medicii spun că starea bărbatului este foarte gravă, acesta fiind internat în secția de reanimare. 

În această după-amiază, pe strada Zaikin din capitală, trecătorii au auzit un bărbat, care chema după ajutor, dintr-o gură de canalizare. Acest ar fi rămas blocat acolo, după ce a inhalat gaz, în timp ce muncea. Unul dintre martori susține că muncitorul s-ar fi aflat în gura de canalizare în jur de 30 de minute. Până la sosirea pompierilor și a ambulanței, acesta și-ar fi pierdut cunoștința: 

„Am văzut că în jur s-au adunat niște bărbați, iar un alt bărbat era în gura de canalizare și, cel mai probabil, era clar că el și-a pierdut cunoștința. În acel moment un tânăr a încercat să-l scoată, dar și el și-a pierdut cunoștința. Când treceam pe alături și am văzut ce se întâmplă, am chemat ambulanță și pompierii”.

Un alt martor, care ar fi văzut cum s-a produs incidentul, susține că de cele întâmplate ar fi de vină chiar muncitorul care a leșinat în gura de canalizare, deoarece nu era echipat corespunzător. 

„În primul rând sunt vinovați lucrătorii că erau în gura de canalizare fără mască antigaz, fără protecție. Au deschis gura de canalizare, iar când a scos ultima căldare a explodat apa cu tot cu gaz și a rămas blocat. A început a striga ajutor. S-au apropiat mai mulți oameni și nu avea putere să iasă la suprafață. Un băiat mai tânăr a încercat să îl salveze. Nu a ajuns până jos că a leșinat și acela și a fost scos”.

Medicii de pe ambulanță au preluat bărbatul pentru îngrijiri, acesta fiind în stare de comă. El a fost internat la Spitalul „Sfânta Treime”.

„ Într-o stare foarte gravă, fiind în stare de comă. La moment, este internat în secția de terapie intensivă chirurgical-somatică și serviciul toxicologic, unde se monitorizează tratamentul și se investighează, pentru a afla starea de mai departe. Prognosticul este rezervat, se lucrează asupra lui”, a declarat șef secție Terapie Intensivă, Andrei Neburac.

Potrivit datelor Inspectoratului de Stat al Muncii, în țara noastră, anul trecut, peste 600 de oameni au avut de suferit, iar 78 dintre ei au decedat din cauza accidentelor produse la locul de muncă.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram