Război în Ucraina, ziua 123: Kievul, atacat! S-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

social

/VIDEO/ Declarațiile ambasadorului UE la Chișinău, după recomandarea Comisiei Europene: „Este o zi istorică”

17 iunie 2022, ora 21:03
Distribuie:

Recomandarea Comisiei Europene adresată Consiliului European de a oferi Republicii Moldova statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, este una peste așteptări, iar meritul aparține atât instituțiilor statului, cât și întregii societăți civile. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, după anunțul Comisiei Europene.

Dacă ar fi să rezum această zi importantă, în care Comisia Europeană a emis opinia sa cu privire la cererea Republicii Moldova de aderare la UE, eu ași rezuma totul la un singur cuvânt: țara merită să fie felicitată cu această ocazie. Este o zi istorică, pentru că ceea ce s-a întâmplat, merge dincolo de așteptările pe care le avea această țară, dar și toți cei din afara acestei țări, acum șase luni. 

Comisia Europeană a recomandat acordarea Republicii Moldova nu doar perspectiva europeană, dar și statutul de țară candidat. Eu cred că toate meritele trebuie acordate atât populației Republicii Moldova, cât și reprezentanților instituțiilor statului, Guvernului, Parlamentului, societății civile, pentru întreprinderea unui efort comun, ca să aducă Republica Moldova, astăzi, acolo unde este.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram