/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Demisă de Parlament de la ANSC, Irina Gutnic a fost numită director general la „Apă-Canal Chișinău”

14 iunie 2022, ora 09:39
Distribuie:

S.A. „Apă-Canal Chișinău” are un nou director general. Este vorba despre Irina Gutnic, ex-directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Potrivit unui comunicat emis de instituție, aceasta a fost deja prezentată colectivului de către Serghei Popovici, ex-director general al întreprinderii.

„În cadrul şedinţei operative de luni, 13.06.2022, colectivul S.A. „Apă-Canal Chişinău” a făcut cunoştinţă cu Irina Gutnic, noul director general al întreprinderii, de profesie jurist”, precizează instituția.

În perioada 2003-2006, dânsa a activat la Ministerul Muncii ca specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, a lucrat în cadrul Ministerului Economiei. Din 2014 până în 2017, a activat în cadrul Curții de Conturi, iar din iulie 2017, a fost numită în funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor - director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). 

TV8.md reamintește că Parlamentul a aprobat demisia înainte de termen a Irinei Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), în data de 3 februarie. Hotărârea a fost aprobată cu votul a 55 de deputați prezenți în sală.

Ulterior, Gutnic susținea că a fost demisă din funcție „în baza unor aberații”, astfel urma să contesteze demisia și să sesizeze Delegația Uniunii Europene despre abuzurile comise.

În cadrul unei conferințe de presă aceasta a declarat că avocații pregătesc cererea de chemare în judecată, deoarece a fost demisă, după părerea sa, pentru că a încercat să divulge în public încălcările pe care le fac unii promovați în funcții de oamenii buni.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Irina Gutnic anunță că va contesta în instanță decizia privind revocarea sa din funcție

04 februarie 2022, 12:02

Irina Gutnic a fost demisă de Parlament din funcția de director general adjunct al ANSC

03 februarie 2022, 19:02

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram