Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

social

/VIDEO/ Din 15 iunie, la frontiera moldo-română vor activa echipe de control pentru a ajuta la deblocarea camioanelor

14 iunie 2022, ora 17:19
Distribuie:

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis crearea unor echipe mixte de control care vor merge în punctele de trecere a frontierei moldo-romane pentru a ajuta la deblocarea camioanele care așteaptă de câteva zile în rând pentru a trece vama. Anunțul a fost făcut de ministra de Interne, Ana Revenco, care a anunțat și alte decizii aprobate, marți 14 iunie, de CSE. 

Potrivit ministrei, echipa este constituită din personal al Poliției de Frontieră, al Serviciului Vamal, ANSA și a altor agenții cu competențe în domeniu, care s-au deplasat în teren. 

„Astăzi, în cadrul CSE au fost luate decizii importante care să permită, printr-un cadru de reglementare aprobat funcționarea și facilitarea funcționării acestor echipe mixte. Derogările din cadrul normativ adoptate astăzi vor permite, printre altele: amplasarea echipelor mixte corespunzător a acțiunii de control pe teritoriul României a celor echipe mixte formate din specialiștii din cadrul Poliției de Frontieră și al serviciului Vamal al R. Moldova. La fel, vor permite utilizarea logistică a tehnicii de calcul, a containerelor modulare, a echipamentelor de control non-intruziv de tip scanere mobile și a altor echipamente de control aflate în dotarea sa în punctele de trecere a frontierei de stat dintre R. Moldova și România, situate pe teritoriul României”, a declarat Ana Revenco.

O altă decizi luată permite „amplasarea de birouri comune de muncă ale reprezentanților autorităților și agrearea de reguli provizorii de interacțiune și control care vor fi ulterior aprobate de către părți”, a mai precizat ministra.

„La fel, este important să menționez că prin derogare se va permite pentru trecerea frontierei de stat în direcția de ieșire din R. Moldova, se exclude obligativitatea efectuării controlului la trecerea frontierei de stat până la traversarea acesteia. Persoanele care traversează frontiera de stat în acest mod nu se consideră a fi ieșite din R. Moldova decât după efectuarea controlului de frontieră”, a afirmat aceasta în cadrul unui briefing de presă.

„Prin aprobarea acestei decizii, de astăzi, R. Moldova, autoritățile în domeniu, sunt gata să se instaleze tehnic începând cu ziua de mâine, 15 iunie și să dăm start chiar la prima oră pentru a operaționaliza proiectul pilot controlul în echipe mixte exact în formatul înțelegerii dintre premierii R. Moldova și al României din săptămâna trecută. Suntem gata, înștiințăm partenerii din România, astfel încât mâine la prima oră și partea română să facă parte din această schemă nouă de lucru, care ne va permite deblocarea situației”, a conchis Ana Revenco.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram