Război în Ucraina, ziua 123: La Kiev s-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

social

Doi șoferi de autocar și un vameș au fost reținuți pentru contrabandă cu peste 40 de mii de țigări

Foto: Poliția de Frontieră
22 iunie 2022, ora 11:34
Distribuie:

Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu angajații Serviciului Vamal au efectuat mai multe percheziții în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor desfășurate doi șoferi, precum și un fost și un actual angajat vamal au fost reținuți pentru 72 de ore. 

Astfel, oamenii legii au stabilit că un grup de persoane au implementat o schemă infracțională specializată în contrabandă cu țigări, pe care le scoteau din țară prin locuri stabilite pentru control vamal, însă prin tăinuirea lor de autoritățile din Moldova. 

Marfa de contrabandă a fost reținută de autoritățile din România, care declară că cele aproape 40.000 pachete de țigări sunt de proveniență din Moldova și au fost depistate într-un autocar cu destinația Italia.

Cazul a fost documentat în aprilie de autoritățile de peste Prut, atunci când captura de țigări a fost depistată, și s-a stabilit că aparținea șoferului autocarului – bărbat cu dublă cetățenie moldovenească și română – precum și șoferului de rezervă, care intenționau să o vândă pe piața neagră din Italia.

Urmează ca procurorii PCCOCS să examineze necesitatea solicitării în instanța de judecată a aplicării arestului preventiv în privința bănuiților. Urmărirea penală continuă, pentru cercetarea tuturor aspectelor infracțiunii investigate.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram