Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

Ex-director CIA: „Vom vedea care țară poate genera forțe cel mai rapid. Pariez că Ucraina va câștiga războiul”

21 iunie 2022, ora 12:33
Distribuie:

„Pariez că războiul va fi câștigat de ucraineni”, a declarat fostul director al Central Intelligence Agency (CIA), David Petraeus. Însă, evoluția războiului în următoarele săptămâni va depinde de capacitatea celor două țări să înlocuiască oamenii și muniția pe care le-au pierdut, a mai adăugat acesta. În același timp, analistul militar Sean Bell susține că ce se vede acum este abia primul capitol din intenția lui Vladimir Putin de a restabili măreția imperiului rus, scrie realitatea.net.

„În săptămânile care urmează, vom vedea care țară poate genera forțe cel mai rapid, dacă Rusia poate înlocui oamenii și muniția pe care le-a pierdut. Același lucru este valabil și pentru partea ucraineană. Și ar trebui să fac o constatare dintr-o anumită perspectivă, și anume că rușii pierd într-o singură zi, în medie, mai mult decât au pierdut toate forțele coaliției SUA în cea mai proastă lună a războiului din Irak. Pariez că războiul va fi câștigat de ucraineni. Cred că au peste zeci de mii de potențiali soldați care sunt recrutați sau sunt antrenați în aceste momente. Se aduc și cantități enorme de arme de la noi sau din alte țări NATO”, a declarat Petraeus.

Zilele trecute, SUA au transferat Ucrainei 1.400 de sisteme antiaeriene și 6.500 de sisteme antitanc, plus un ajutor militar de încă un miliard de dolari. Însă, războiul nu pare să se termine degrabă.

Analistul militar Sean Bell a făcut, în cadrul unei emisiuni TV, declarații îngrijorătoare. Acesta este de părere că războiul din Ucraina este abia începutul planurilor lui Vladimir Putin.

„Am discutat cu atașatul pentru apărare al Rusiei în urmă cu o săptămână și spunea că au subestimat într-adevăr vestul atunci când a căzut Uniunea Sovietică. Rusia a rămas cu mândria complet răvășită. Pensiile nu erau plătite, salariile nu erau plătite, s-au simțit devastați ca națiune mândră. 

Putin a venit ca un lider nou, controlează mass-media și pare să restabilească măreția Rusiei, iar asta rezonează enorm cu publicul său. Deci, acest zid ar putea fi terminat cu anexarea Donbasului până în Crimeea și încă o fâșie de pământ. Dar pare din ce în ce mai probabil că acesta este abia primul capitol dintr-o serie lungă de capitole ale intenției Rusiei de a restabili imperiul rus. Și lucrul îngrijorător pentru asta este în nordul Europei. Estonia, Lituania și Letonia cad acum sub umbrela protectoare a NATO și, prin urmare, orice amenințare asupra acestor națiuni afectează NATO, iar NATO trebuie să fie pregătită și de aceea se vede o creștere a activității militare și o implicare mai mare din partea liderilor militari”, a declarat Sean Bell. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram