Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

social

/VIDEO/ Fermierii amenință cu proteste: Cer compensarea costurilor la motorină și restituirea accizelor

13 iunie 2022, ora 21:33
Distribuie:

Fermierii amenință, din nou, cu proteste. Aceștia spun că vor ieși, săptămâna viitoare, în stradă, dacă autoritățile nu vor da curs solicitării lor de a le restitui, în proporție de sută la sută, accizele la motorina pe care au procurat-o în acest an. De asemenea, ei solicită compensarea parțială a costurilor motorinei, fertilizantelor și pesticidelor în contextul scumpirilor din ultimele șase luni. Fermierii mai solicită și plafonarea marjei comerciale pentru companiile petroliere, la comercializarea angro a motorinei, până la 1,5 lei per litru, precum și deblocarea exportului de grâu. Într-o reacție pentru TV8, responsabili de la minister ne-au spus că fac tot ce le stă în puteri, ca să-i ajute pe fermieri, reieșind și din fondurile disponibile. 

Fermierii anunță protestul pentru data de 21 iunie, dar spun că manifestația poate fi anultă, dacă vor găsi sprijin din partea autorităților.

Într-o reacție pentru TV8, responsabilii de la Ministerul Agriculturii ne-au spus că autoritățile adoptă măsuri în funcție de bugetul disponibil în acest an, unul, de altfel, mai mare decât în anii precedenți. 

Totuși, autoritățile urmăresc să fie create și alte facilități pentru acest sector, ca să ajute fermierii. 

Nu este pentru prima dată, când fermierii de la Asociația „Forța Fermierilor” amenință cu proteste. 

Anterior, aceștia au cerut guvernării un program de susținere a lor, dar și o ședință cu toată conducerea țării, în frunte cu președinta Maia Sandu. 

Precizăm că asociația este fondată de către fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, care a fost ales director executiv al Asociației.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram