Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

externe

/FOTO/ Protest de amploare în Belgia. Zeci de mii de oameni au manifestat față de creșterea prețurilor

Foto: Profimedia
20 iunie 2022, ora 18:42
Distribuie:

Aproximativ 70 de mii de muncitori belgieni au protestat luni în centrul Bruxelles-ului, în cadrul unei greve împotriva creşterii costului vieţii, potrivit Reuters. Cu pancarte și steaguri pe care scria „Mai mult respect, salarii mai mari” și „Încheierea accizelor”, oamenii au cerut guvernului să ia măsuri pentru a combate creșterea bruscă a prețurilor, relatează Libertatea.

Unii au spus că angajatorii trebuie să ofere salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. În timp ce poliția a estimat că au fost prezenți la proteste circa 70 de mii de muncitori, unele din marile sindicate belgiene au spus că aproximativ 80 de mii au fost prezenți. 

Protestele au dat peste cap serviciile de transporturi. Aeroportul din Bruxelles a fost nevoit să anuleze toate decolările din cauza lipsei personalului de securitate. De asemenea, majoritatea sosirilor au fost anulate.

Afectat de protest a fost și transportul public local, care a funcționat la cote minime, iar la metrou a funcționat o singură linie. Compania feroviară belgiană SNCB, care nu a luat parte la grevă, a pus la dispoziţie trenuri suplimentare pentru a facilita venirea protestatarilor în capitală. 

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile abrupte ale prețurilor în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a dus la creșterea costurilor cerealelor și energiei. 

Premierul Alexander De Croo a spus că angajații belgieni sunt mai bine protejați decât cei din majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, deoarece salariile lor au fost indexate pentru a acoperi inflația.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram