/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

„Garden House”, casa de vacanță a lui Vladimir Putin, care i-ar face invidioși și pe țarii Rusiei imperiale

missing
24 iunie 2022, ora 21:30

Bideuri care costă 10.800 de dolari fiecare și dușuri de 4.600 de dolari bucata. Podea din marmură Fior di Bosco în valoare de 110.000 de dolari, piscina interioară cu o cascadă decorativă care curge de la primul etaj. Nici o cheltuială nu a fost cruțată pentru o casă de vacanță de lux care i-ar aparține lui Vladimir Putin, scrie The Guardian, care a analizat o scurgere de mii de e-mailuri trimise de două companii de construcții din Rusia, potrivit G4Media.

În urmă cu șase ani, canalul de televiziune rusesc Dojd a relatat că o clădire, descrisă cu umilință de arhitecți ca fiind „Coliba pescarului”, aflată în adâncul pădurilor din regiunea nordică rusă Karelia, era menționată pe larg de către localnici ca fiind „dacea” sau casa de vacanță a lui Putin.

În timp ce analiza guvernului britanic arată că președintele rus a înregistrat oficial doar câteva bunuri pe numele său, inclusiv un mic apartament în Sankt-Petersburg, două mașini din epoca sovietică din anii 1950, o rulotă și un mic garaj, plus un salariu prezidențial de aproximativ 110.000 de lire sterline pe an, Dojd a relatat că acesta a fost locul în care Vladimir Putin a ales să se retragă pentru o pauză de la stresul vieții de la Kremlin.

De fapt, au existat două case: una cu un acoperiș acoperit de iarbă și un heliport. Dar, în rest, complexul părea relativ modest, cu Cabana Pescarului din lemn și sticlă futuristă, mobilată în interior cu canapele crem în stil Ikea. Acoperișul de iarbă al clădirii ar viza evitarea identificării clădirii din spațiu.

Astăzi, însă, grație unei scurgeri de mii de e-mailuri trimise de două companii de construcții, obținute de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și de site-ul de știri în limba rusă Meduza, a apărut o imagine mult mai spectaculoasă a complexului imobiliar de lux care se dezvoltă în jurul Cabanei Pescarului.

Planșele, schițele și schemele de design interior dezvăluie construcția unei „Garden House” învecinată, cu șase dormitoare. Lucrările au început în 2021s iar vila este împodobită în întregime cu pietre semiprețioase, cum ar fi lapislazuli, o piatră prețioasă de un albastru intens despre care se spune că oferă proprietăți vindecătoare, și labradorit, un cristal luminos despre care se spune că ajută la ameliorarea anxietății și a stresului.

O agenție rusă de design interior de înaltă clasă, FullHouseDesign, a condus proiectul, potrivit documentelor conținute în e-mailurile care au făcut obiectul unor scurgeri de informații. Proprietara companiei a declarat pentru OCCRP că nu-și amintește să fi fost implicată, dar a contestat ideea că podelele de marmură sunt extravagante.

„Dacă vă uitați pe site-ul nostru, există multe proiecte în care folosim podele de marmură, așa cum ar face orice altă agenție de arhitectură respectabilă”, a spus ea. Femeia a refuzat să comenteze cu privire la costurile de construcție.

Pe terenurile din jur există o a doua clădire nouă, descrisă în cartea funciară rusă în 2018 ca fiind un „hambar”. Este, de fapt, potrivit scurgerilor de informații, o clădire modernă cu două etaje, care prezintă ceea ce pare a fi un spațiu vast pentru divertisment, cu o zonă de luat masa în plan deschis de peste 200 de metri pătrați.

Un perete despărțitor din sticlă separă marea sală de mese de o bucătărie profesională dotată cu grătare, un cuptor tandoor, un grătar în stil japonez și o afumătoare.

La etajul al doilea, se află o fabrică de bere privată, dotată cu echipamente austriece în valoare de 345.000 de euro, care poate produce 47 de litri de bere pe zi, precum și o sală de ceai cu vedere la lacul Ladoga.

De asemenea, anul trecut, a început construcția unei clădiri separate cu două etaje care conține alte facilități de bucătărie și spații de depozitare pentru pește, carne și legume. Aceasta are patru dormitoare modeste, cu paturi pliante, care ar putea fi folosite pentru cazarea personalului. Există, de asemenea, o fermă de vite în apropiere, conform evidențelor funciare, unde sunt crescute animale pentru a produce carne de vită Kobe, a declarat o sursă locală.

„Hambarul” are avantajul a două piscine mici, dar pentru cei care sunt puțin mai aventuroși, o cărare coboară spre o cascadă naturală în lacul Ladoga, unde există un foișor confortabil sub care te poți adăposti de soare.

Cascada a fost o atracție turistică populară, dar astăzi, este strict interzisă publicului. Lucrările generale de construcție sunt estimate într-un document, la 187 de milioane de ruble.

Putin neagă că este adevăratul beneficiar al complexului. Gărzile de securitate care patrulează gardul perimetral al acestuia sunt cunoscute, pentru că vând păstrăvi din lac localnicilor atunci când șefii sunt plecați, dar nu au oferit niciun comentariu atunci când au fost întrebați pentru cine lucrează. Nu există nimic scriptic care să sugereze o legătură directă cu președintele.

Dar, timp de aproape două decenii, Putin s-a confruntat cu acuzații că a acumulat în secret o bogăție imensă și bunuri de lux prin intermediari, alimentate de o serie de dezvăluiri, cum ar fi documentele Pandora, despre averile celor apropiați de el.

Și există suficiente indicii pentru a se pune întrebări cu privire la acest vast domeniu. „Localnicii servesc acolo ca paznici doar atunci când situl este gol”, a declarat un pescar local. „Atunci când vin oaspeți de nivel înalt, localnicii sunt de obicei înlocuiți de FSO [serviciul federal de protecție]”.

Cabana Pescarului în sine este înregistrată pe numele unei companii numite Prime, care este deținută de Support of Entrepreneurial Initiatives, un parteneriat non-profit fondat de Yury Kovalciuk și fiul său Boris.

Kovalciuk senior, care se află sub incidența sancțiunilor occidentale, este un aliat apropiat al lui Putin și acționarul principal al Bank Rossiya, supranumită „Banca lui Putin” din cauza reputației sale de a face ceea ce îi cere Kremlinul. Bank Rossiya se află, de asemenea, sub sancțiunile SUA, UE și Marea Britanie.

Terenurile din jur sunt deținute în continuare de companii legate de Kovalciuk și de un al doilea om de afaceri care se află sub incidența sancțiunilor SUA din 2016.

Reprezentanții de la companiile deținute de Kovalciuk și de cel de-al doilea bărbat par să folosească, de asemenea, un nume de domeniu de e-mail comun, LLCInvest.ru, care este găzduit de un furnizor de servicii web cu legături strânse cu Bank Rossiya. Construcția propriu-zisă a complexului a fost dirijată de angajații unei organizații non-profit, Revival of Marine Traditions, unde cel puțin o persoană legată pare să folosească, de asemenea, numele de domeniu LLCInvest.ru.

The Guardian, OCCRP și Meduza au dezvăluit săptămâna aceasta că adresa de e-mail LLCInvest a fost legată de o serie de alte proprietăți de lux, iahturi și podgorii care ar fi fost puse la dispoziția lui Putin. Niciunul dintre proprietarii sau fondatorii companiilor asociate și ai organizațiilor non-profit nu a răspuns la solicitările de comentarii. Nu este clar care este scopul serviciului comun de e-mail sau motivația pentru aparenta cooperare în materie de personal și logistică.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat: „Președintele Federației Ruse nu are nicio legătură sau afiliere cu obiectele și organizațiile pe care le-ați numit”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Averile secrete ale liderilor lumii. Pandora Papers, o nouă „scurgere” uriașă de informații financiare

Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.

Политические силы в Молдове опасаются деятельности партий Шора из блока "Победа"
Политические силы в Молдове опасаются деятельности партий Шора из блока "Победа"
TV8 - первый спутниковый телеканал Молдовы доступный на платформе "Свобода"
TV8 - первый спутниковый телеканал Молдовы доступный на платформе "Свобода"
/ВИДЕО/ Назначен новый директор управления лесного хозяйства Moldsilva
/ВИДЕО/ Назначен новый директор управления лесного хозяйства Moldsilva
Алекс Бурец: "Мозаики Молдовы под угрозой". Ускользающая красота и отсутствие правовой защиты
Алекс Бурец: "Мозаики Молдовы под угрозой". Ускользающая красота и отсутствие правовой защиты
/ВИДЕО/ На одного пенсионера - один работающий. В Молдове не планируют повышать пенсию в 2024 году
/ВИДЕО/ На одного пенсионера - один работающий. В Молдове не планируют повышать пенсию в 2024 году

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 202: Hamas publică un videoclip de propagandă cu un ostatic. Cel puțin trei palestinieni au fost uciși

25 aprilie 2024, ora 17:33

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a difuzat miercuri, 24 aprilie, o înregistrare video în care apare unul dintre ostaticii pe care militanții săi i-au răpit în asaltul din 7 octombrie anul trecut asupra sudului Israelului şi i-au adus în Fâşia Gaza. Ostaticul, care apare singur pe ecran, aşezat pe un scaun de plastic, în faţa unui perete alb, se prezintă ca fiind Hersh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani, răpit de la festivalul de muzică Nova. Goldberg-Polin spune că este un militar cu cetățenie israeliană şi americană, că are o mână amputată şi că a fost grav rănit în bombardamente israeliene continue asupra enclavei palestiniene.

UPDATE Marţi, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a cerut o anchetă independentă şi eficientă asupra deceselor survenite în două spitale din Gaza - acum distruse - care au fost asediate de armata israeliană şi unde au fost găsite gropi comune, relatează ziarul spaniol 20 Minutos.

UPDATE Oficialii britanici din domeniul apărării discută despre dezvoltarea unui sistem de apărare antirachetă „Iron Dome”, a declarat șeful forțelor armate, citat de The Times. Amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării, a dezvăluit că au loc discuții cu privire la cea mai bună modalitate de a proteja țara de un atac.

UPDATE Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a reiterat joi poziţia fermă a ţării sale împotriva strămutării palestinienilor din Fâşia Gaza vecină, în timp operaţiunea militară a Israelului la Rafah, în sudul enclavei, pare iminentă, relatează dpa. Cairo este îngrijorat de faptul că ofensiva israeliană planificată în oraşul de frontieră Rafah, ultimul bastion al grupării islamiste Hamas rămas în Fâşia Gaza, ar putea declanşa un exod în masă al palestinienilor în Peninsula Sinai din Egipt.

UPDATE Un camion al Hezbollah care transporta combustibil a fost lovit joi dimineaţa de o dronă în estul Libanului, au anunţat agenţia de presă oficială libaneză şi o sursă din influenta mişcare pro-iraniană, imputând atacul Israelului, transmite AFP. Şoferul camionului a fost rănit, au adăugat sursele. Raidul de la Duris, în valea Bekaa, a avut loc pe fondul creşterii în intensitate a violenţelor dintre Israel şi Hezbollah, în ultimele zile.

UPDATE Statele Unite au doborât miercuri patru drone în zonele din Yemen aflate sub controlul rebelilor houthi, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), scrie AFP. Forţele americane au reuşit să "distrugă patru drone" care "prezentau o ameninţare iminentă pentru navele americane, navele coaliţiei şi navele comerciale din regiune", a declarat CENTCOM într-un comunicat publicat pe X, fost Twitter.

UPDATE Cel puțin trei palestinieni au fost uciși și alți „câțiva” au fost răniți într-un atac aerian israelian care a lovit o casă rezidențială din orașul Rafah, relatează agenția de presă palestiniană Wafa.

UPDATE Liderul talibanilor, Haibatullah Akhundzada, care controlează Afganistanul, a comandat formarea unei unități speciale pentru a lupta împotriva ISIS și a altor grupări. Liderul talibanilor, într-o scrisoare adresată comisiei militare a grupului, a ordonat mobilizarea militanților talibani șomeri în unitate.

UPDATE Mishka Ben-David este un fost agent al Mossad convertit în scriitor, care încă de acum şapte ani a anticipat un atac al grupării islamiste palestiniene Hamas asupra kibuţurilor israeliene. Totuși, el susține într-un interviu acordat agenţiei France Presse că nu face din asta un titlu de glorie, mai degrabă este îngrijorat de ceea ce se va întâmpla în continuare. Pentru acest spion devenit scriitor de thrillere, cei 12 ani petrecuţi în cadrul serviciilor de informaţii israeliene reprezintă o sursă inepuizabilă de inspiraţie, având conflictul israeliano-palestinian ca fir roşu.

UPDATE Joe Biden a promulgat miercuri pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, adoptat de Congres după mai multe luni de dispute între democraţi şi republicani. Din pachetul de ajutor pentru Israel, de 26,38 miliarde de dolari, o parte din fonduri vor fi destinate înlocuirii rachetelor consumate pentru doborârea dronelor şi rachetelor iraniene lansate în atacul din 13-14 aprilie. Circa patru miliarde de dolari vor fi astfel alocate pentru consolidarea sistemului antiaerian israelian Iron Dome (Cupola de Fier).

UPDATE IDF a lovit miercuri după-amiază 40 de locuri Hezbollah în apropiere de Ayta Ash Shab, în ​​sudul Libanului, inclusiv depozite de arme, lansatoare de rachete și alte infrastructuri teroriste, au confirmat IDF. „IDF și Comandamentul de Nord vor continua să zădărnicească organizația teroriste. Nu ne vom opri până când nu va exista o schimbare a situației de securitate și locuitorii se vor întoarce la casele lor din nord”, a spus un comandant IDF.

UPDATE IDF a spus că a ucis șase comandanți la nivel de brigadă Hezbollah și peste 30 de comandanți la nivel de batalion. Ministrul Apărării Yoav Gallant a declarat miercuri Comandamentului de Nord al IDF că au reușit să elimine jumătate dintre comandanții Hezbollah din sudul Libanului. Jerusalem Post spune că el se referea la comandanții la nivel de brigadă, spre deosebire de comandanții la nivel de batalion. Recent, IDF a declarat că a ucis șase comandanți la nivel de brigadă Hezbollah și peste 30 de comandanți la nivel de batalion.

/ВИДЕО/ В Малайзии в воздухе столкнулись два военных вертолета: погибло 10 человек
/ВИДЕО/ В Малайзии в воздухе столкнулись два военных вертолета: погибло 10 человек
TV8 - первый спутниковый телеканал Молдовы доступный на платформе "Свобода"
TV8 - первый спутниковый телеканал Молдовы доступный на платформе "Свобода"
Военные расходы в мире достигли исторического максимума - SIPRI
Военные расходы в мире достигли исторического максимума - SIPRI
/ВИДЕО/ Референдум о евроинтеграции пройдет в Молдове 20 октября
/ВИДЕО/ Референдум о евроинтеграции пройдет в Молдове 20 октября
В ПАСЕ возложили ответственность за смерть Навального на российские власти
В ПАСЕ возложили ответственность за смерть Навального на российские власти

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram