/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ George Simion se plânge că nu a fost lăsat să intre în R. Moldova: „Prefăcătoria clasei politice trebuie sancționată”

18 iunie 2022, ora 10:46
Distribuie:

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, s-a plâns că nu a putut intra în Republica Moldova pentru a participa la reuniunea Parlamentelor Republicii Moldova și României. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că toți deputații românia au fost lăsați, numai el nu.

„Îmi este interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova, deși am fost invitat de către Parlament. Parlamentul R. Moldova a invitat Parlamentul României, iar eu fac parte din delegație. Nu am fost lăsat să intru în Republica Moldova, mi s-a dat această hârtie și mă vor trimite cu avionul de la cinci, înapoi în București”, a declarat Simion.

„Mi s-a zis că până pe 1 octombrie 2023 nu pot intrat în Republica Moldova și urmează următoarele cinci ore să le petrec în Aeroport. Pe mine m-a interzis Vladimir Voronin și Igor Dodon, ce mai anti-europeni și cei mai anti-români. În momentul în care te invită Parlamentul și primești această foaie cu o interdicție dată de Igor Dodon în plin regim Plahotniuc... Va trebui să stau aici până la cinci, nu este nicio problemă nu renunț la munca noastră de unire. Dar, prefăcătoria clasei politice din Republica Moldova care se teme ca dracul de tămâie de unire, cred că trebuie sancționată, este cât se poate de clar dublul limbaj pe care îl folosește Chișinău în momentul ăsta”, a mai spus acest.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții Poliției de Frontieră ne-au declarat că persoana în cauză are interdicția de a intra în țara noastră, din acest motiv a primit refuzul.

„Poliţia de Frontieră precizează că în seara zilei de 17 iunie, curent, unui cetăţean al României nu i-a fost autorizată intrarea în R. Moldova, din motivul că are aplicată interdicţie de intrare în ţara noastră. Incidentul a fost consemnat pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Relatăm că, formalitățile de control au fost efectuate strict conform competențelor de serviciu şi în conformitate cu normele legale ce se impun”, a declarat pentru TV8, Dorina Rusu.

Un incident asemănător a avut loc și în martie 2021, când George Simion, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova din cauza interdicției emisă pe numele său. Atunci președinta Maia Sandu a venit cu o reacție în acest sens în care se precizat că Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz.

Pe data de 2 octombrie 2018 unionistul George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova pe o perioadă de cinci ani și a fost îndepărtat de pe teritoriul R. Moldova. Interdicția a fost emisă de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Pentru o reacție în acest sens, l-am contacta pe actualul ministru al MAI, Pavel Voicu, însă acesta nu ne-a răspuns deocamdată.

Interdicția a fost pusă după ce la 27 august 2018, unui grup de cetățeni români, participanți la Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova. Motivul inițial a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane, refuzul de a se conforma procedurilor legale și o serie de amenințări în discuțiile cu reprezentanții Poliției de Frontieră. În același timp, autoritățile din România au negat afirmațiile spunând că tinerii au avut un comportament adecvat.

Atunci, la fața locului a mers și șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari. Ulterior, după discuții grupului de cetățeni români li s-a permis să intre în țară, cu excepția lui George Simion, căruia i s-a pus interdicția de a intra în țară „din cauza comportamentului agresiv”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ „Vreau să trec Prutul”. Deputatul român, George Simion, din nou nu a fost lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova

14 martie 2021, 15:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram