/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Grosu: RM ar putea procura energie electrică din Ucraina. „Mai bine ca banul nostru să ajungă la ei"

15 iunie 2022, ora 22:09
Distribuie:

Republica Moldova ar putea procura energie electrică din Ucraina, susține președintele Parlamentului, Igor Grosu. Acesta a precizat că se poartă discuții, dar acestea nu sunt simple. 

„Răspunsul meu este da, se poartă discuții, dar discuțiile nu sunt simple, că dacă ar fi fost simple, ar fi fost și un răspuns imediat. Noi dorim să procurăm de la colegii noștri ucraineni. Mai bine ca banul nostru să ajungă la ei ca să-și poată menține țara, armata, instituțiile să fie funcționale. Noi ne dorim lucrul acesta. Asta e maximum ce pot spune acum, fiindcă în mari detalii nu pot intra. Sunt niște idei care acum se discută. Eu sper ca într-un viitor foarte apropiat să ajungem la o finalitate”, a spus Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Anterior, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că în luna iulie, se vor purta negocieri cu ucrainenii, dar și cu MGRES, pentru a obține un preț cât mai bun la energia electrică pentru Republica Moldova. El a explicat și de ce țară noastră nu semnează un contract pentru o perioadă mai lungă pentru achiziționarea energiei electrice.

„În luna iulie, vom avea negocieri directe cu ucrainenii, ca să vedem ce preț obținem și suntem în discuții cu MGRES pentru a obține un preț bun”, a spus Andrei Spînu.

În ceea ce privește un contract de lungă durată cu Centrala de la Cuciurgan, Andrei Spînu spune că „noi ne dorim să avem mai multă predictibilitate și suntem gata să semnăm un contract pe o perioadă mai lungă, ca să nu ajungem să discutăm același lucru în fiecare lună. Nu am siguranța că vom putea obține, dar am siguranța că Republica Moldova va avea energie electrică”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Spînu dă asigurări că vom avea energie electrică, însă nu are siguranța „că vom putea obține un contract pe termen lung”

13 iunie 2022, 22:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram