Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile: Decizia finală o va lua Parlamentul

22 iunie 2022, ora 10:41
Distribuie:

Cabinetul de miniștri a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile. Proiectul a fost aprobat la ședința de miercuri, 22 iunie, respectiv, prim-ministra Natalia Gavrilița va merge joi, 23 iunie, în plenul Parlamentului pentru a cere deputaților să voteze pentru instituirea străii de urgență.

Amintim că, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi extinsă cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ultimei ședințe a  Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Potrivit Raportului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați. 

„În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului”, se arată în comunicatul remis de Guvern.

Potrivit Dispoziției CSE, Ministerul Afacerilor Interne va pregăti și prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la înaintarea, către Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea stării de urgență, precum și proiectul Hotărârii Parlamentului în acest sens.

TV8 reamintește că pe 27 februarie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Pentru au votat 88 de deputați!

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram