Război în Ucraina, ziua 123: Kievul, atacat! S-a tras cu rachete care pot parcurge o distanță de până la 5,5 mii de km

externe

În cât timp au reconstruit ucrainenii un pod feroviar distrus de bombele rusești

15 iunie 2022, ora 08:54
Distribuie:

Căile ferate ucrainene sunt practic „a doua armată” a țării, spune directorul general al companiei naționale de transport feroviar, Oleksandr Kamîşin, care arată rolul esențial pe care l-au jucat de la începerea invaziei ruse, în urmă cu aproape patru luni: milioane de ucraineni au fost evacuați din țară, liderii străini au putut ajunge la Kiev, unde s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski, milioane de tone de cereale au fost transportate cu trenul. Kamîșin a vorbit și despre eforturile de a menține funcțional transportul feroviar - țintă predilectă a bombardamentelor ruse, și cât de repede au reconstruit un pod important, distrus de ruși, pentru a relua circulația pe calea ferată, informează Digi24.

„Unii spun că a doua armată sunt căile ferate. Când a izbucnit războiul, trebuia reacţionat rapid şi asta este ce am făcut”, a explicat Oleksandr Kamîşin, directorul general al companiei publice a căilor ferate ucrainene (UZ), în salonul VIP al gării centrale din Kiev.

„De la începutul războiului, 3,8 milioane de persoane au fost evacuate din estul şi sudul Ucrainei către vest, iar 600.000 din vestul ţării către state vecine”, precum Polonia, România şi Republica Moldova, a mai spus el.

Din cauza bombardamentelor ruse care vizează în particular infrastructurile feroviare suspectate de Moscova că transportă arme occidentale, „zeci de poduri au fost distruse, dar noi le reconstruim constant”, subliniază Oleksandr Kamîşin, care dă exemplul podului de la Irpin, aflat la periferia Kievului.

Podul respectiv a fost reconstruit în 29 de zile, ceea ce în vremuri normale ar fi durat câteva luni, a explicat el. Dar va fi nevoie de ani pentru a reconstrui infrastructurile celei de-a treia reţele feroviare din Europa (23.000 km de cale ferată), după cele din Germania şi Franţa.

„Oamenii de fier”, lăudați de liderii occidentali

De la începerea invaziei ruse din 24 februarie, munca angajaţilor UZ - 230.000 de salariaţi - este salutată şi în alte ţări. În timpul vizitei sale la Kiev în aprilie, premierul britanic Boris Johnson a adus un omagiu „oamenilor de fier”, iar acelaşi lucru l-a făcut şi omologul său canadian Justin Trudeau, venit în capitala ucraineană în luna mai.

Acest succes se explică în special prin simplificarea procesului de luare a deciziilor şi prin reducerea birocraţiei, „ceva ce am început să schimbăm încă din primele zile ale războiului”, explică Kamîşin, un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu o statură impozantă şi o tunsoare stil viking.

El a început o serie de reforme încă de la sosirea sa la conducerea companiei, în august 2021, extrem de criticată înaintea declanşării conflictului din cauza calităţii serviciilor sale şi a funcţionării sale bazate pe proceduri învechite, din perioada sovietică.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram