Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

sport

/VIDEO/ Înotătorul David Popovici este erou național în România: A devenit campion mondial la 17 ani

21 iunie 2022, ora 11:29
Distribuie:

Noua stea a natației mondiale, românul David Popovici, a dat lovitura la Campionatul Mondial din Budapesta. Tânărul în vârstă de doar 17 a reușit să câștige impresionat proba de 200 de metri liber. 

La 17 ani, David Popovici a debutat la un campionat mondial și a făcut-o în stil de mare campion.

 Deși cel mai bun start l-a avut Tom Dean, care a întors primul la 50 de metri și 100 de metri, românul a fost fabulos în următoarele două bazine. 

La 150 de metri, el avea deja 69 de sutimi avans. 

La final a devenit al patrulea cel mai bun om din istorie pe această distanță, cu 1:43.21, care înseamnă și un nou record mondial de juniori. 

David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean. 

Interesant este faptul că Popovici a obținut cel mai valoros rezultat al carierei la Budapesta, bazinul unde a debutat și în prima competiție majoră la seniori, Europenele din 2021. 

El va mai concura și la 100 de metri liber, finala fiind programată pe 22 iunie. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram