Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

social

/VIDEO/ Insule pentru șoferii de TIR: Platforme de odihnă la punctele de trecere a frontierei Leușeni, Giugiulești și Sculeni

17 iunie 2022, ora 13:00
Distribuie:

După ce cozile kilometrice de la frontiera cu România s-au evaporat, salvatorii anticipează noi blocaje și au instalat corturi pentru șoferi. Conducătorii de TIR-uri pot servi un ceai, sau merge la toaletă, ceea ce, timp de săptămâni întregi nu au avut parte. Astfel de corturi au fost instalate la trei puncte de trecere a frontierei, de altfel, cele mai aglomerate. 

Chiar dacă rândurile de camioane de la frontiera cu România s-au rărit, șoferii pot trage, acum, o gură de aer în corturile instalate de salvatori. Astfel de insule de suport au fost amplasate la vama Leușeni, Sculeni, dar și la Giurgiulești. 

„Oamenii au posibilitatea și beneficiază de ceai, apă potabilă. Pot să se odihnească la corturile și paturile pliante. Mai mult ca atât, au și un bloc sanitar”. 

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență susține că instituția anticipează eventuale cozi la frontieră provocate inclusiv de restricțiile de circulații în perioada de caniculă, iar din această au fost amplasate corturile la frontieră. 

Activitatea acestora se va desfășura atât timp cât vor fi solicitări. În ultimele luni, la frontiera moldo-română a fost un adevărat haos, iar rândul de camioane a ajuns și până la 9 kilometri la Leușeni-Albița. Șoferii așteptau zile întregi să treacă toate controalele. Situația s-a îmbunătățit după ce la autoritățile vamale din România au majorat numărul de vameși.

 Acum două zile, ministra de Interne, Ana Revenco, a anunțat că la Leușeni - Albița urma să fie creat un punct comun de control menit să fluidizeze traficul, acesta însă n-a mai fost pus în funcțiune, dat fiind că partea română n-a oferit încă un răspuns de aprobare, iar între timp, cozile s-au absorbit. 

Atunci, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că totul este pregătit și punctul comun de control își poate începe activitatea în orice moment. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram