Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

externe

/VIDEO/ Josep Borrell, mesaj pentru cetățenii RM, după ce am devenit candidat la UE: „Sunteți parte a familiei europene”

24 iunie 2022, ora 08:22
Distribuie:

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, a salutat decizia acordării statutului de candidat la UE Republicii Moldova, calificând-o drept o zi „cu adevărat, istorică”. Totodată, a subliniat că țara noastră poate deveni membră a unei comunități, în care putem găsi pace, securitate și prosperitate.

„Este o zi cu adevărat, istorică atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Republica Moldova. Țării i-a fost oferită posibilitatea ca, în viitor, să devină membră a UE, o comunitate care este un simbol al păcii, al securității și prosperității pe continentul nostru”, a declarat Borrell.

El a transmis un mesaj tuturor cetățenilor din Republica Moldova: „Le spunem clar moldovenilor: sunteți parte a familiei europene și vom depune toate eforturile să vă ajutăm să ajungeți parte a comunității căreia îi aparțineți istoric”.

23 iunie 2022 este o zi istorică pentru Ucraina și Republica Moldova. Acestea au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter. Totodată, Consiliul a decis să recunoască perspectiva europeană a Georgiei și îi va acorda statut de candidat după ce vor fi rezolvate prioritățile restante.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram