/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

La Marșul organizat de Comunitatea LGBT au participat șase deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate

19 iunie 2022, ora 15:50
Distribuie:

Șase deputați și-au arătat solidaritatea față de comunitatea LGBT și au participat la Marșul Pride 2022, organizat de Comunitatea LGBT. Despre aceasta a anunțat Angelica Frolov, Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului de informaţii GENDERDOC-M.

„Șase deputați curajoși de la PAS au fost la marșul Moldova Pride. Încă câțiva nu au putut veni pentru că nu erau în țară. Moldova mea se schimbă, încet dar sigur, se maturizează și se transformă într-o țară din care oamenii nu vor mai dori să plece. Cel puțin homofobia și transfobia poate nu va fi ceea ce alungă oamenii din țară. Moldova, te iubesc! Fiecare față luminoasă din marșul nostru mă face mai fericită”, scrie reprezentanta GENDERDOC pe pagina sa de Facebook.

Anterior, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va participa la marș.

„Suntem o țară liberă, în care toți suntem liberi și egali în fața legii. De mic copil am fost învățat să nu fiu intimidat de limbajul agresiv, umilitor și bădărănesc, ci să-i țin piept, pentru că doar așa îi poți pune capăt. Stai și rabzi, te prefaci că nu vezi - el doar va crește. Cu vârsta, am învățat să nu renunț la punctul meu de vedere, la valorile în care cred, doar pentru că acestea s-ar putea să fie „nepopulare”. Cred în libertatea fiecăruia de a iubi”, a scris Dumitru Alaiba.

„Iar asta cu „faceți ce vreți la voi acasă” nu este nimic altceva decât limbaj fascist. Cei care azi spun așa vorbe, în trecut ar fi construit ghetouri sau lagăre de concentrare. Mergând mâine la Pride spun și că nu voi fi intimidat de limbajul bădărănesc al unor politicieni subdezvoltați. Existența lor este însăși motivul din care există Pride”, a conchis în mesajul său deputatul.

TV8 reamintește că duminică 19 iunie, Comunitatea LGBT din Republica Moldova a organizat Marșul Moldova Pride. Participanții au mărșăluit pe străzile Capitalei. 

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, cel care a acuzat în repetate rânduri reprezentații comunității, a venit cu un mesaj de pagina sa de Facebook în care a declarat că guvernarea a făcut tot posibilul care Marșul să aibă loc deși, potrivit lui „nu a existat o dispoziție” în acest sens.

„Mai multe străzi principale sunt blocate! Deputații PAS în fruntea Paradei. Transportul public este stopat pe mai multe artere principale din toate sectoarele. Este complicat să se ajungă în diverse locații ale orașului. Toată poliția din oraș îndeplinește sarcinile și cred că nici ei nu sunt bucuroși de aceste circumstanțe pentru a gestiona PARADA. Muncitorii de pe șantiere au fost stopați. Guvernarea crează toate condițiile pentru ca marșul LGBT să se desfășoare, deși contravine legii 26, iar pentru marș nu există dispoziție pentru a avea loc”, a scris edilul.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8m

Mitropolia Moldovei cere Primăriei să oprească Marșul LGBT. GENDERDOC-M: „Evenimentul va avea loc”

15 iunie 2022, 14:06

Ion Ceban susține că nu va semna pentru desfășurarea evenimentului LGBT. GENDERDOC-M: „Marșul va avea loc”

13 iunie 2022, 10:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram