/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ La o lună de la tragedie, în Parcul Alunelul au loc defrișări masive

15 iunie 2022, ora 20:29
Distribuie:

Defrișări masive în parcul Alunelul, unde o fetiță de doi ani a murit strivită, din cauza unei crengi. Angajații de la Spații Verzi au tăiat sau curățat zeci de copaci. Lucrările de defrișare vor continua și în alte spații verzi, susțin responsabilii. 

Curățarea și defrișarea copacilor din Parcul Alunelul a început dis de dimineață. Acest bărbat, angajat la Spații Verzi, ne-a spus că au fost aleși copacii bolnavi, care prezintă pericol pentru trecători.

„Au scorbură, iată se vede putrefacție. O dat udeala în el, eu știu cum acolo și iată s-a îmbolnăvit. Trebuie să-l dăm jos. Aceștia - vârsta lor, a trecut de vârstă. Plopul are vârsta lui, 40-60 de ani. El deja nu are puterea să se țină”, a declarat un angajat al „Spații Verzi”.

Lucrările au început după ce reprezentanții de la Spații Verzi, împreună cu cei de la instituțiile de Mediu au inspectat în mod repetat starea copacilor din parc și au convenit să-i defrișeze pe cei care deja de ani buni erau propuși spre tăiere.

„După cazul care a fost s-a inspectat repetat, unde au acceptat și angajații de la organele de mediu. De comun acord, am ieșit în teren, am evaluat starea arborilor și s-a convenit ca, totuși, arborii pe care noi i-am propus în 2019 - 2020 spre defrișare, ei au acceptat, în sfârșit, să-i defrișăm”, a menționat directoarea adjunctă, „Spații Verzi”, Camelia Albu.

Copacii ar fi trebuit să fie curățați demult, deoarece pun în pericol siguranța trecătorilor au spus și oamenii care se plimbau, astăzi, prin parc.

„E lucru bun că ei au început să curețe copacii, pentru că după nenorocirea care s-a întâmplat în parc, mă rog. Demult trebuia, în toate parcurile trebuie să facă curățenie.”

„Da, după ultimul accident tragic, trebuiau demult”, au menționat câțiva trecători.

Eu cred că e nevoie, în contextul cu evenimentul care s-a întâmplat în alt parc. Desigur că trebuie, aici foarte mulți copii se plimbă. Copacii trebuie reîmprospătați și tăiați. Da, cred că e corect așa. 

Lucrările de defrișare în Parcul Alunelul se desfășoară în perioada 13-18 iunie, iar în paralel sunt curățate de arborii bolnavi și alte zone verzi, ne-a spus directoarea adjunctă de la Spații Verzi:

„ - Paralel s-a intervenit și în Grădina Publică, în Parcul Catedralei, adică se lucrează în paralel. 
  - Deci, celelalte parcuri tot urmează să fie curățate în timpul apropiat ? 
  - Da, da, sigur!”, a declarat directoarea adjunctă, „Spații Verzi”, Camelia Albu.

Reamintim că, în luna mai, un copil de doar un an a decedat, după ce o creangă s-a desprins dintr-un copac, în parcul Alunelul, și a căzut peste căruciorul în care se afla copilul. Fetița a fost transportată la spital, însă traumele s-au dovedit incompatibile cu viața.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram