Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

politic

Macron, la București: R. Moldova este „destabilizată de mișcări politice separatiste” și trebuie susținută

15 iunie 2022, ora 14:39
Distribuie:

Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a declarat miercuri, 15 iunie, în cadrul vizitei de la București, că sunt necesare mesaje de susţinere pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova, ţară „destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi” pe care îl primeşte pe teritoriul său, notează Digi24.

„Trebuie să trimitem un mesaj de susţinere către Ucraina, în acest moment critic. Să considerăm şi situaţia Moldovei, ţară vecină, în care mă voi deplasa astăzi. Trebuie să o susţinem, pentru că este destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi pe care îl primeşte cu generozitate pe solul său. Reprezentanţii organizaţiilor umanitare mă vor însoţi”, a spus Macron.

„Trebuie, de asemenea, să ţinem cont de efectele asupra regiunii Balcanilor occidentali, care sunt şi ei angajaţi de mai mulţi ani în acest proces de aderare. O regiune care riscă să fie destabilizată de orice mişcare. Vedem că la porţile Uniunii Europene se joacă o situaţie geopolitică inedită. Contextul geopolitic şi deciziile pe care naţiunile europene trebuie să le ia justifică noi discuţii aprofundate şi noi progrese”, a arătat Emmanuel Macron.

Liderul francez a subliniat importanţa discuţiilor cu Ucraina, adăugând că Uniunea Europeană trebuie să transmită semnale politice „clare” către această ţară şi către poporul ucrainean, „care rezistă în mod eroic” de mai multe luni, scrie Agerpres.

„Din punct de vedere politic şi logistic, consider că suntem într-o situaţie de convergenţă la ora actuală pentru a avea discuţii noi cu Ucraina, pentru a continua efortul de cooperare şi de echipare şi efortul financiar. Suntem într-un context în care trebuie să asigurăm exportul de cereale din Ucraina”, a spus președintele francez.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram