Război în Ucraina, ziua 124: Atac cu rachete la Odesa și bombardament pe Insula Șerpilor. Rusia intră în default tehnic

politic

Maia Sandu a discutat cu Angela Merkel la telefon despre parcursul european al Republicii Moldova

20 iunie 2022, ora 16:06
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit astăzi, 20 iunie, la telefon cu fostul cancelar german, Angela Merkel. Discuțiile s-au axat pe parcursul european al țării noastre, precum și opinia Comisiei Europene, prin care statelor membre ale UE li se recomandă ca, la Consiliul European din 23 și 24 iunie, să acorde Moldovei statutul de candidat pentru aderarea la UE. 

Sandu și Merkel au vorbit despre procesul de reforme din țara noastră, inclusiv în domeniile menționate în opinia Comisiei, care sunt esențiale pentru avansarea procesului de integrare europeană.

Pe final de discuție, președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul anilor de Germania, inclusiv în perioada mandatului de cancelar al Angelei Merkel.

TV8.md reamintește că pe 17 iunie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului să confirme perspectiva Republicii Moldova și Ucrainei de a deveni membre ale UE și a oferit avizul cu privire la acordarea statutului de candidat. 

Potrivit Comisiei Europene, țara noastră are o bază solidă pentru a ajunge la stabilitatea instituțiilor care garantează democrația, statul de drept, drepturile omului și respectul și protecția minorităților. 

Politicile macroeconomice au fost rezonabil de solide și s-au înregistrat progrese în consolidarea sectorului financiar și a mediului de afaceri, dar reformele economice cheie rămân de întreprins. 

Cererile de aderare la UE ale Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova în lumina Avizelor Comisiei, vor fi discutate la următorul Consiliu European din 23 și 24 iunie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să ofere Moldovei perspectiva de a deveni membră UE: Pașii următori

17 iunie 2022, 13:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram