/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Mitropolia Moldovei cere Primăriei să oprească Marșul LGBT. GENDERDOC-M: „Evenimentul va avea loc”

Foto simbol: Marșul LGBT
15 iunie 2022, ora 14:08
Distribuie:

Mitropolia Moldovei a publicat o declarație în care cere municipalității să oprească desfășurarea marșului LGBT, duminică 19 iunie. Biserica Ortodoxă din Moldova susține că a obținut în acest sens „sprijinul a peste 30 de ONG-uri și asociații obștești”.

„Biserica Ortodoxă din Moldova, se opune autorizării Marșului solidarității organizat de comunitatea LGBT, care este programat sa aibă loc la Chișinău. Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”, se arată în declarație.

„Încurajarea libertinismului prin astfel de evenimente nu va aduce decât autodistrugerea spirituală a societății. În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”, se mai arată în declarație.

Contactată de echipa TV8.md, Angelica Frolov, Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului de informaţii GENDERDOC-M, ne-a comunicat că „evenimentul va avea loc. 

„Nici Mitropolia, nici Primăria nu au împuternicire și abilitatea de a interzice un oarecare drept fundamental cum este libertatea întrunirilor. Acest lucru îl poate face doar instanța de judecată. Acestea sunt doar vorbe goale care Au în spate doar promisiunea lui Ceban că să interzică Marșul și pentru că el nu îl poate interzice face măcar ceva ca să arate că are ce face. Nu are cum Ceban sau Primăria să interzică Marșul nostru sau traseul nostru pentru că asta nu depinde de ei. Ceea ce ține de 30 de ONG-uri vreau sa va comunic că deseori cultele religioase sunt înregistrate ca ONG-uri. Un ONG nu înseamnă neapărat o organizație care luptă pentru drepturile omului, dar poate înseamna orice grup de persoane care poate să facă ceva.”, a declarat Angelica Frolov.

TV8.md reamintește că organizarea Marșului LBGT a fost dur criticată de primarul Capitalei, Ion Ceban. Acesta a declarat că nu va semna autorizația privind desfășurarea marșului solidarității. Contactați de TV8, reprezentanții GENDERDOC-M, au declarat că ne-a precizat că „Ceban nu este împuternicit să semneze declarația despre marș ”.

Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT, este planificat la Chișinău pentru data de 19 iunie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram