Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

social

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să utilizeze rațional resursele de apă: Furnizorul nu poate asigura un debit mai mare

Foto simbol
16 iunie 2022, ora 16:00
Distribuie:

Primăria municipiului Chișinău face apel către cetățeni să utilizeze rațional resursele de apă. Asta în contextul lipsei de precipitații şi a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, care au dus la creșterea consumului.

Astfel, S.A. „Apă - Canal Chişinău”, îndeamnă cetățenii, în special cei alimentați din sursele de apă Nistru şi alte surse, să folosească apa numai pentru consum menajer şi nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor şi a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract. 

„Din motive tehnice furnizorul nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat, fapt ce diminuează, în mod constant, eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal”, motivează municipalitatea.

Totodată, cetățenii sunt rugați de către autoritățile municipale să folosească apa numai pentru consum menajer şi nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor şi a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece, din motive tehnice, furnizorul nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat.

„Amintim că resursele de apă sunt limitate, astfel că trebuie să avem grijă cu toții de fiecare picătură care curge la robinetele noastre, pentru a beneficia în continuare, la orice oră din zi sau din noapte, de un serviciu sigur și de calitate. Apa nu este un produs comercial, ci un bun comun și o resursă limitată, care trebuie protejată și utilizată într-un mod raţional şi just, atât din punctul de vedere al calității, cât și al cantității”, scrie Primăria Municipiului Chișinău.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram