Război în Ucraina, ziua 130: Fragmente umane, recuperate din mall-ul din Kremenciuk. Zelenski cere ajutor internațional

externe

Navalnîi anunță că a fost transferat într-un penitenciar pentru torturarea deținuților: „Din cele mai înspăimântătoare”

15 iunie 2022, ora 22:46
Distribuie:

Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, a anunțat miercuri, 15 iunie, că a fost transferat în penitenciarul IK-6 Melehovo, cunoscut pentru relele tratamente aplicate deţinuţilor, transmite AFP, potrivit ziare.com.

Cu o zi înainte, avocații săi anunţaseră că el a fost mutat și au atras atenția că nu li s-a comunicat unde.

„Bună ziua tuturor din (închisoarea cu) regim sever. Ieri am fost transferat la IK-6 Melehovo”, a scris disidentul pe Instagram.

Potrivit AFP, este vorba de o închisoare situată în apropiere de oraşul Vladimir, la circa 250 de km la est de Moscova, vizată de mai multe anchete jurnalistice după acuzaţii privind maltratarea deţinuţilor.

Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, declarase în mai că penitenciarul respectiv este „unul din cele mai înspăimântătoare din Rusia”, unde deţinuţii sunt „torturaţi şi ucişi”.

Până acum, Navalnîi fusese închis în colonia Pokrov, la 100 de km de capitala Rusiei. Şi unitatea respectivă este considerată printre cele mai dure din ţară, transmite AFP.

Mutarea vine după intrarea în vigoare a unei noi condamnări din luna martie, în unul din procesele împotriva lui Navalnîi, a explicat marţi, 14 iunie, avocata acestuia, Olga Mihailova.

Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, beneficia de o suspendare a unei pedepse cu închisoarea în 2020, când a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok. El a fost spitalizat în Germania şi l-a acuzat pe Putin că ar fi ordonat tentativa de asasinat. În ianuarie 2021, când a revenit în Rusia după tratament, opozantul a fost arestat pentru încălcarea condiţiilor de eliberare. Ulterior, el a fost condamnat şi pentru fraudă, acuzaţie pe care o consideră motivată politic, ca şi precedentele.

La sfârșitul lui mai, opozantul rus a anunțat că riscă alți 15 ani de închisoare după ce a fost acuzat într-un nou dosar penal pentru crearea unei organizaţii extremiste şi instigare la ură faţă de autorităţi.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Cel mai important opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, transferat într-o locaţie necunoscută

14 iunie 2022, 18:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram