Război în Ucraina, ziua 130: Fragmente umane, recuperate din mall-ul din Kremenciuk. Zelenski cere ajutor internațional

social

/VIDEO/ Operațiune neobișnuită, la Bulboaca: Un pui de căprioară a fost salvat de la moarte de pompieri

15 iunie 2022, ora 21:09
Distribuie:

Un pui de căprioară a fost salvat de pompieri de la moarte, după ce s-a pomenit în mijlocul flăcărilor. Totul s-a întâmplat aseară, în apropiere de localitatea Bulboaca, unde s-a produs un incendiu de vegetație. După ce i-au acordat primul ajutor, animăluțul a fost dus la Grădina Zoologică. Puiul de căprioară este acum în afara oricărui pericol. 

Deși are doar câteva zile de când a văzut lumina zilei, acest pui de căprioară a reușit să treacă deja printr-o mare spaimă, după ce a nimerit într-un incendiu de vegetație. Din fericire, animalul a fost salvat de către angajații IGSU, care i-au acordat ajutorul necesar și l-au transmis la Grădina Zoologică. Responsabilii de la ZOO spun că, momentan, puiul se află acum în afara oricărui pericol.

„Se simte normal. Au adus-o aseară, de dimineață a început să mănânce și noi am hrănit-o, de aceea, starea ei este bună.”

„Totuși, este necesar ca, în următoarea perioadă, puiul de căprioară să se afle sub supravegherea specialiștilor.”

„Puiul s-a acomodat cu oamenii, așa că nu se va mai putea întoarce înapoi în habitatul său, spun cei de la Grădina Zoologică”, a declarat șeful zootehnician, Grădina Zoologică, Vitalie Bușev.

La rândul lor, zooveterinarii îndeamnă cetățenii să nu se grăbească sa ia animalele, în momentul în care acestea nu sunt rănite sau au nevoie de ajutor.

„Dacă animalul este sănătos, dacă nu prezintă răni, ci arată bine, nu vă grăbiți să îl luați, deoarece mamele se întorc după puii lor”, a menționat șefa sectorului zooveterinar, Grădina Zoologică, Ana Șvedcenco.

Potrivit responsabililor de la IGSU, puiul de căprioară a fost salvat de pompieri, în momentul în care stingeau flăcările unui incendiu. Aceștia au reușit să lichideze incendiul de vegetație, iar animalul a fost salvat.

„Datele oficiale arată că de la începutul anului 2022, aproape 300 de animale au fost salvate, în urma unor incidente. Cu alte cuvinte, numărul acestora este în continuă creștere”, a declarat ofițerul de presă, IGSU, Liliana Pușcașu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram