Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

externe

Parlamentar ucrainean: Președintele României și alți trei lideri europeni vor merge în Ucraina

13 iunie 2022, ora 20:13
Distribuie:

Parlamentarul ucrainean Oleksii Goncearenko a anunțat astăzi, 13 iunie, că patru lideri europeni vor efectua joi, 16 iunie, o vizită la Kiev. 

Potrivit acestuia, este vorba despre președintele României, Klaus Iohannis, liderul Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul Italiei, Mario Draghi.

„Cei trei muschetari. președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Și ca d’Artagnan, președintele României, Iohannis”, a scris parlamentarul pe Twitter.

Publicul va afla despre o eventuală deplasare a președintelui Klaus Iohannis în Ucraina după ce un astfel de eveniment se va fi consumat deja, a explicat, luni seara, la Digi24, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

„Trebuie să vă dezamăgesc de la început. Vizitele președintelui și programul acestuia sunt anunțate doar de către Administrația Prezidențială. În al doilea rând, așa cum ați constatat deja din multele vizite care s-au făcut la Kiev până în momentul de față, acestea se anunță după ce au loc, nu înainte. Prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment”, a precizat șeful diplomației române.

„Dincolo de contextul despre care vorbim, cred că este o alăturare onorabilă, ceea ce arată clar importanța pe care România o are în Alianța Nord-Atlantică și în plan regional”, a comentat Bogdan Aurescu în legătură cu anunțul făcut de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectua miercuri, 15 iunie, o vizită oficială în Republica Moldova a anunțat pe 10 iunie, Palatul Elysée. Cu o zi înainte, pe 14 iunie, liderul francez se va deplasa în România.

TV8.md reamintește că în 4 mai, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, au mers într-o vizită de lucru la Kiev.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Președintele francez, Emmanuel Macron, va vizita Republica Moldova și România săptămâna viitoare

10 iunie 2022, 18:06

/FOTO/ Igor Grosu și Lilian Carp au mers într-o vizită de lucru la Kiev: Prima destinație, Bucea

04 mai 2022, 13:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram