Război în Ucraina, ziua 124: Atac la Odesa și pe Insula Șerpilor. Mall distrus la Kremenciug. Rusia intră în default

politic

Patru ambasadori ai Republicii Moldova au fost rechemați din funcții

Foto: gov.md
22 iunie 2022, ora 10:35
Distribuie:

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 22 iunie, rechemarea din funcție a patru ambasadori ai țării noastre. Este vorba despre ambasadorii Republicii Moldova în Țările de Jos, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite. Nu au fost precizate motivele rechemării din funcții.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a propus rechemarea lui Victor Țvircun din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Qatar, prin cumul în Sultanatul Oman și în Statul Kuwait, din data de 23 septembrie.

Totodată, Victor Haruța este rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, prin cumul în Regatul Arabiei Saudite și în Regatul Bahrain, din data de 23 septembrie.

Tatiana Pârvu este rechemată din data de 28 septembrie din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos. Tot de atunci este rechemată și Angela Ponomariov din funcția de ambasador în Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Proiectele de decrete urmează să fie semnate de președinta țării, Maia Sandu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram