Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Pe ritmuri de tobe și cu steaguri în culorile curcubeului, circa 500 de persoane au participat la marșul LGBT

19 iunie 2022, ora 20:12
Distribuie:

Membrii și simpatizanții comunității LGBT au organizat, astăzi, în Capitală marșul solidarității. Înconjurați de oamenii legii, aceștia au mărșăluit pe străzile din Chișinău, pledând pentru toleranță și mai multe drepturi. Evenimentul s-a trecut fără altercații.

Pe ritmuri de tobe și cu steaguri în culorile curcubeului zeci de membrii și simpatizanți ai comunității LGBT au mărșăluit, la prânz, pe strada București din Capitală. Potrivit organizatorilor, la manifestație ar fi participat în jur de 500 de persoane. 

Manifestanții au parcurs peste 5 kilometri prin centrul Chișinăului, sub privirile curioase ale trecătorilor. O femeie indignată a început să plângă. 

În fruntea coloanei a mers Angelica Frolov, dar și Marin Pavlescu, soldatul devenit cunoscut, după ce s-a plâns de hărțuire în armată. 

La marș a fost prezent și deputatul PAS, Dumitru Alaiba. 

Printre participanți și-au făcut apariția și foarte mulți străini. 

Manifestanții au parcurs strada București de la un capăt la altul, după care s-au împrăștiat. 

Tot astăzi, în centrul Capitalei, mai mulți enoriași au organizat o contramanifestație.

Pentru a evita altercațiile dintre cele două tabere, pe străzile Capitalei au fost mobilizați sute de polițiști, echipați până în dinți. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram