Război în Ucraina, ziua 130: Fragmente umane, recuperate din mall-ul din Kremenciuk. Zelenski cere ajutor internațional

externe

/VIDEO/ Pe urmele războiului cu jurnalista TV8, Viorica Tataru: Cum arată orașul Bucea după ocupația armatei ruse

Foto: Captură ecran
15 iunie 2022, ora 11:59
Distribuie:

Jurnaliștii TV8, Viorica Tataru și Andrei Captarenco, au mers din nou în Ucraina unde filmează un documentar despre consecințele războiului și dramele trăite de oameni. În prezent aceștia se află în orașul ucrainean Bucea care a fost practic ruinat în urma luptelor grele între forțele ruse și ucrainene au durat mai bine de patru săptămâni.

Din imaginile video se poate observa cum din casa unor locuitori au rămas doar pereții, iar oamenii povestesc cu durere în suflet cum totul a fost distrus cât ai clipi din ochi.

Printre ruine, jurnalista Viorica Tataru a găsit și câteva produse din pachetul unul soldat rus. Printre obiectele găsite se numără pastile, biscuiți sau conserve alimentare.

„Pe aici a trecut coloana de tancuri rusești atunci când se retrăgea din regiunea Kiev. Se pot vedea rămășițele de obiecte și haine cu însemnele armatei ruse. Aceștia sunt niște biscuiți, conserve de carne cu mazăre și morcov...Aici sunt niște pastile pentru încălzire. Iată ce conține un pachet individual al unui soldat. Printre aceste ruine se poate vedea și țeava unui tanc care nu știm cum a ajuns aici”, relatează jurnalista.

Din cele povestite de localnici soldații ruși care au rămas în Bucea după lupte și-ar fi schimbat lucrurile, iar hainele militare pe haine de civil.

„Nu știm cât de departe au ajuns pentru că au fost găsite foarte multe cadavre, dar aici au rămas o parte din lucrurile lor. Cutia de medicamente care este goală, cutie pentru muniții

Localnicii povestesc cum rachetele le-au distrus casele, iar câmpurile erau minate. 

TV8.md reamintește că jurnaliștii Andrei Captarenco și Viorica Tătaru, au mers din nou în Ucraina, unde realizează un film documentar despre ororile conflictului armat.

Cei care doresc să îi susțină pot dona orice sumă pentru ca proiectul filmului documentar să devină realitate. Numele donatorilor să fie menționate în genericul de final al filmului documentar.

https://www.patreon.com/dincolodenistru?fan_landing=true

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un documentar despre ororile războiului va fi realizat de Viorica Tătaru și Andrei Captarenco: Cum îi poți ajuta

16 mai 2022, 18:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram