/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

Precizările MEC, despre BAC-ul la engleză: „Vor fi acceptate răspunsurile și în cazul în care va fi descrisă o capitală”

13 iunie 2022, ora 12:45
Distribuie:

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a venit cu o precizare referitor la subiectul III din testul la Limba engleză, la Bacalaureat, care a creat confuzie în rândul absolvenților. Astfel, Ministerul precizează că vor fi acceptate răspunsurile oferite de candidați și în cazul în care va fi descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză.

Reacția vine după ce în spațiul public au apărut mai multe reacții referitor la formularea sarcinii. Potrivit celor de la Minister, „condiția subiectului III fiind formulată corect”.

„Regretăm interpretarea incorectă a cerințelor itemului, admisă de unii candidați și reiterăm că testele vor fi verificate în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul național de bacalaureat și ale baremului de corectare/evaluare a testului propus. Baremul permite nu doar evaluarea înțelegerii temei abordare, dar și a competențelor lingvistice demonstrate conform criteriilor stabilite. Astfel, interpretarea corectă a cerințelor subiectului III din cadrul probei de examen la limba străină este doar unul din criterii, ceea ce permite evaluarea competențelor cu aplicarea tuturor criteriilor din barem”, precizează instituția într-o notă informativă remisă.

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare întotdeauna au soluționat neclaritățile în favoarea elevului. Evaluarea la proba de examen la Limba engleză din cadrul sesiunii de bacalaureat 2022 nu va fi o excepție. Vor fi acceptate răspunsurile oferite de candidați și în cazul în care va fi descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză”, potrivit notei.

TV8.md reamintește că potrivit Ministerului Educației, peste 1500 de elevi au fost scutiți de examenul la limba străină, deoarece au nota 10 din oficiu. 

După proba la limba engleză, unii candidați au rămas nemulțumiți din cauza că un subiect a creat confuzie. La câteva ore după test, aceștia au scris o petiție, adresată Ministerului Educației și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. În document se menționa că unul dintre subiecte a avut o formulare neclară și abstractă, fapt ce a dus la o altă variantă de răspuns decât cea la care, probabil, s-au așteptat experții care au elaborat testul.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram